A doua conferință Ethereal Summit se va derula la New York în perioada 11-12 mai 2018

Sponsorizată de studioul Consesys, care dezvoltă aplicații pe blockchainul Ethereum, a doua conferință Ethereal se va derula în New York în perioada 11-12 mai 2018 și va include o serie de seminarii și discuții la care participă atât reprezentanți ai diferitelor companii care se ocupă de tehnologia blockchain, cât și personalități culturale controversate.

Ultimul adăugat pe lista de invitați este Deepak Chopra, autor al 21 de cărți bestseller despre yoga și spiritualitate, care a stârnit însă controverse din cauza principiilor anti-știință pe care le promovează. O altă invitată, Amber Baldet, fost lider al departmanetului de dezvoltare a tehnologiei blockchain de la JPMorgan, și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu acesta. Decizia de a-l invita pe Chopra a fost susținută de gazda Ethereal Amanda Gutterman, argumentând că scopul conferinței este să ofere oportunitatea de a cunoaște cât mai multe puncte de vedere diferite asupra culturii și societății în general.

Start-up-ul Pigzbe a creat un portofel și o criptomonedă pentru copii

Într-un efort de a extinde educația cu privire la blockchain și criptomonede în rândul celor mai mici membri ai societății, start-up-ul Pigzbe a creat o pușculiță digitală denumită “Pink Pigzbe” pe care copii o pot utiliza pentru a învăța concepte de bază despre economisire și management al fondurilor.

Conform declarațiilor companiei, părinții pot recompensa copii cu criptomoneda Wollo, un token bazat pe blockchain-ul Stellar, care poate fi ulterior gestionat cu ajutorul portofelului “Pink Pigzbe”.

Bermuda lucrează la Legea cu privire la Monedele Virtuale

Ministrul Securității Naționale din Bermuda a prezentat vinerea trecută proiectul de lege cu privire la monedele virtuale și activitățile asociate cu acestea, urmând ca luna următoare să fie supăsă votului.

Legea stabilește o structură de reglementare care să încurajeze activitățile asociate cu criptomonedele, indiferent că este vorba de ICO-uri, exchange-uri sau utilizarea lor ca sistem de plată.

Autoritățile din Bermuda au decis să legifereze aceste activități datorită numărului mare de companii interesate să își stabilească sedii în țări în care criptomonedele sunt supuse unor reglementări concrete, iar acest proiect de lege va clarifica modul în care celelalte reguli cu privire la combaterea fraudei și a spălării de bani se aplică domeniului cripto.

De altfel, Bermuda lucrează și la un proiect de identificare digitală a companiilor și persoanelor care dorescă să investească în țară – ”E-ID” va permite cumularea tuturor datelor financiare și de identificare într-o singură bază de date, ceea ce va simplifica demersurile de obținere a autorizațiilor când vine vorba de inițierea afacerilor.

OKEx își mută sediul în Malta

După ce Binance, cel mai mare exchange din lume ca volum, a anunțat luna trecută că va deschide un sediu în Malta, cel de-al doilea exchange la nivel internațional, OKEx, a declarat că va face același demers.

Malta a devenit o țară atrăgătoare pentru companiile cripto datorită legislației prietenoase și a atitudinii deschise pe care autoritățile le au pentru aceste tip de activități.

OKEx, localizat în prezent în Japonia, a primit un avertisment din partea autorităților de reglementare japoneze legat de activitatea sa, astfel încât exchange-ul a decis să își mute operațiunile într-o țară mai prietenoasă.

Mastercard angajează specialiști în blockchain în Irlanda

Mastercard Labs, departamentul specializat în dezvoltarea serviciilor Mastercard, a anunțat că va angaja 175 de persoane pentru birourile din Dublin, Irlanda, accentul fiind pe specialiști în noile tehnologii și în special blockchain.

Reprezentanții companiei au declarat că sunt interesați să dezvolte soluții inovative pentru îmbunătățirea serviciilor de transfer de bani și plăți, iar tehnologia blockchain oferă multe oportunități în acest sens.

Irlanda este una dintre cele 22 de țări care au decis să facă demersuri de dezvoltare și adopție a tehnologiei blockchain din uniunea Europeană.