Bitcoin tinde spre 6700$, piața cripto înregistrează un avânt semnificativ

După o săptămână de relativă stabilitate în jurul valorii de 250 miliarde $, piața cripto înregistrează o creștere de 20 miliarde, iar majoritatea criptomonedelor iau avânt.

Bitcoin a înregistrat o creștere de aproximativ 5% în ultimele 24 de ore, depășind temporar pragul de 6700$ cu un volum de aproape 5 miliarde.

Ether a înregistrat o evoluție similară, depășing 470 de dolari cu un volum de aproape 2 miliarde în 24 de ore.

Bitcoin Cash a crescut cu 8% de ieri, ajungând la 785$, însă performerul zilei este Monero, ce a înregistrat o creștere de 11% și se tranzacționează cu aproximativ 137$.

Volumele de tranzacție mari sugerează că trendul ascendent este sustenabil, iar faptul că piața cripto a beneficiat de unele vești pozitive în ultimele zile alimentează optimismul.

Autoritatea monetară din Hong Kong lansează o platformă blockchain pentru bănci

21 de bănci subordonate Autorității Financiare Monetare din Hong Kong vor utiliza tehnologia blockchain pentru a facilita procesarea serviciilor oferite afacerilor începând cu luna august.

Proiectul a fost lansat în noimebrie 2017 și urmărește să reducă birocrația și riscurile de securitate, facilitând obținerea serviciilor bancare în maxim o zi față de cele 2 săptămâni necesare în prezent.

Noua platformă a fost creată în parteneriat cu compania chineză Ping An Group, care a creat o soluție similară pentru bănci individuale în luna mai și care face parte din consorțiul R3 încă din 2016.

Examenul pentru obținerea licenței de analist financiar va include criptomonedele

Programul Chartered Financial Analyst (CFA), una dintre cele mai valoroase și dificil de obținut licențe din industria financiară va include începând cu august 2019 și subiectul criptomonedelor.

Institutul CFA a decis să includă tehnologia blockchain și criptomonedele în curriculum deoarece consideră că este un domeniu ce va fi implementat în majoritatea domeniilor de activitate, iar pregătirea analiștilor pe această temă este absolut necesară.

Noua secțiune, denumită ”Fintech în managementul investițiilor”, va include de asemenea aspecte cu privire la inteligența artificială și tranzacționarea automatizată.

Examenele CFA, ce au fost înființate în 1963, atrag anual peste 100.000 de candidați la nivel mondial, însă doar 150.000 de candidați au obținut licența în 55 de ani.

Compania LINE a lansat exchange-ul BITBOX

Compania de telefonie mobilă și aplicații LINE din Japonia a lansat oficial exchange-ul de criptomonede BITBOX, înregistrat în Singapore. Noua platformă oferă suport pentru 30 de criptomonede, dar nu asigură perechi cu valute fiat. Este disponibilă în 15 limbi la nivel global, cu excepția Japoniei și SUA, unde este încă în curs de autorizare.

BITBOX colaborează cu providerul de portofele digitale BitGo pentru stocarea criptomonedelor și oferă comisioane de tranzacție 0 pentru prima lună de activitate. De asemenea, primii 2 milioane de utilizatori înregistrați vor primi o recompensă echivalentă cu 10$ ce poate fi tranzacționată pe paltformă.