Prețurile Bitcoin și Monero își revin după weekend

După ce în weekend prețul Bitcoin a scăzut sub pragul de 6000$, astăzi criptomoneda înregistrează o valoare de peste 6200$, motivată în mare parte de faptul că Tether a lansat luni 250 milioane de noi tokenuri.

Faptul că Tether injectează capital pe piața cripto este o indicație a faptului că investitorii doresc să se implice pe piață, deoarece tokenurile USDT sunt create atunci când clienții companiei depozitează dolari în conturile Tether.

Ultima emitere de tokenuri USDT a avut loc pe data de 18 mai, când alte 250 milioane e de dolari au fost injectați pe piață, generând o creștere a prețului Bitcoin cu 400$ (de la 8100$ la 8500$).

Monero a suferit o scădere semnificativă în weekend, justificată de știrile cu privire la poziția autorităților americane față de monedele private și de vânzarea masivă orchestrată de Bitmain, compania fiind nemulțumită de eforturile criptomonedei de a-și menține rezistența la ASICs.

Prețul Monero a înregistrat însă o revenire, înregistrând o creștere de 15% în ultimele 24 de ore și ajungând la 125$.

BTCC Pool limited vinde 49% din acțiunile în mining pool

BTCC Pool Limited, companie lansată în China, care s-a mutat în Hong Kong după restricțiile impuse în țara de origine, a anunțat că a încheiat un acord de vânzare a 49% din acțiuni pentru echivalentul a 18 milioane de dolari. Cumpărătorul potențial este Value Convergence (VC) Holdings Limited, o firmă de servicii financiare bazată în Hong Kong.

BTCC Pool deține în prezent 1.1% din puterea de hash din rețeaua Bitcoin, un portofel cripto denumit Mobi și un exchange USD/BTC.

Luna trecută, BTCC a anunțat că intenționează să se concetreze pe dezvoltarea companiei la nivel internațional și că va lansa o versiune exitinsă a exchange-ului, care să ofere suport și pentru Ethereum, Litecoin și Bitcoin Cash.

Andreessen Horowitz lansează un fond cripto de 300 milioane de dolari și angajează o femeie manager

Compania de investiții Andreessen Horowitz, bazată în Silicon Valley, a anunțat că va lansa un fond de investiții în criptomonede în valoare de 300 milioane $, ce va fi manageriat de Katie Haun.

Haun este în prezent unul dintre directorii din consiliul Coinbase și a ocupat anterior funcția de procuror federal în cadrul Departamentului de Justiție din SUA, unde s-a concentrat pe activitățile ce implică criptomonedele, făcând parte inclusiv din task-force-urile care au investigat activitățile Mt. Gox și Silk Road.

Noul fond de investiții se va axa pe finanțarea de proiecte blockchain și ICO-uri, similar cu o inițiativă anterioară în valoare de 100 milioane de dolari.

Cel de-al treilea poducător de hardware pentru minare din China inițiază un IPO

Ebang Communication este pe locul 3 în China în categoria producătorilor de hardware de minare, după Bitmain și Canaan Creative și a anunțat că a initiat procesul de listare pe bursa din Honk Kong (Initial Public Offering).

Conform documentației depuse, Ebang a înregistrat venituri de 141 milioane de dolari în 2017, de 18 ori valoarea din 2016. Majoritatea acestor venituri provin din vânzarea de mineri Bitcoin (94.6% în 2017 față de doar 42% în 2016).

De asemenea, Ebang planifică să lanseze anul acesta noi mineri Bitcoin echipați cu cipurile semiconductoare 7nm dezvoltate de conglomeratul japonez GMO.