Compania Xapo a obținut BitLicense în New York

Compania producătoare de portofele digitale Xapo a primit cea de-a șasea licență de operare în New York, cunoscut drept statul cu cea mai dură legislație în domeniul criptomonedelor din SUA.

Pentru a obține această licență, companiile care doresc să opereze în New York trebuie să treacă printr-un proces de evaluare în ce privește respectarea legilor antifraudă și împotriva spălării banilor, politici de securitate și protecție a consumatorilor.

Originară din San Francisco, la începutul lui 2017 Xapo și-a mutat sediul central în Elveția, în orașul Zug, pentru a profita de legislația favorabilă oferită de acestă țară. Pe lângă portofelul digital, Xapo oferă și servicii de stocare offline (cold storage) pentru criptomonede.

5 dintre cele 50 de ICO-uri înregistrate în Thailanda au primit aprobare din partea autorităților

După adoptarea noii legislații cu privire la piața cripto în luna mai, Autoritatea de Supraveghere Financiară (SEC) din Thailanda a înregistrat 50 de aplicații pentru derularea de ICO-uri ce au fost supuse evaluărilor. Dintre acestea, 5 au îndeplinit condițiile pentru a fi aprobate, conform declarațiilor reprezentanților SEC, însă nu au fost menționate denumirile proiectelor.

În prezent, autoritățile thailandeze lucrează la reglementări care să aducă ICO-urile sub autoritatea care evaluează proiectele de listare la bursă (Initial Public Offerings – IPO) pentru companii.

ItBit adaugă BCH, ETH, LTC și XLM

Exchange-ul itBit a anunțat autoritățile din New York au aprobat introducerea de servicii de tranzacționare și custodie pentru 4 noi criptomonede – Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), and Stellar (XLM) pe platfroma care până acum tranzacționa doar Bitcoin. În prezent, itBit este pe locul 31 în lume cu un volum de tranzacții de 54 miliarde pe zi și este singura platfromă care a primit aprobare să tranzacționeze Stellar în statul New York.

De asemenea, este unul dintre cele două exchange-uri care funcționează în New York cu aprobare din partea Departamentului de Servicii Financiare, fără a avea însă licență BitLicense – cealaltă fiind compania Gemini a fraților Winklevoss.

Rețeaua EOS a fos (în sfârșit) lansată

Proiectul EOS, unul dintre cele mai îndelungate ICO-uri, a înregistrat mai multe întârzieri în lansare, datorate în mare parte sistemului de vot și a modului în care s-a procedat pentru punerea în joc a celor 150 de milioane de tokenuri necesare pentru activarea rețelei.

În perioada 2-8 iunie a avut loc votul comunității pentru a stabili cine va fi producătorul blocului ”genesis”, primul bloc al noului blockchain, iar o săptămâna mai târziu deținătorii de tokenuri au pus în joc criptomonedele necesare pentru lansarea rețelei.

În prezent, EOS este a cincea monedă ca market cap iar valoarea tokenurilor EOS a trecut de pragul de 10$, revenindu-și după scăderea de 20% de săptămâna trecută, care a afectat toate criptomonedele.