Bakkt a anunțat că va lansa contracte de opțiuni reglementate pentru bitcoin futures pe 9 decembrie.

Compania susține că această extindere este

„bazată pe feedback-ul clienților și este concepută pentru a acoperi sau a câștiga expunerea bitcoin, pentru a genera venituri și pentru a oferi eficiență de costuri și de capital”.

Conform comunicatului Bakkt, aceste contracte de opțiuni au fost deja aprobate de CFTC, ceea ce înseamnă că sunt reglementate.

ro.exchange

„De la lansarea Bakkt Bitcoin Futures în urmă cu doar o lună, am colaborat strâns cu participanții la piață pentru a construi lichidități, a crea transparență pe piață și a crea un interes deschis”,

a subliniat CEO-ul Bakkt Kelly Loeffler.

Noi opțiuni pe platforma Bakkt

Bakkt a lansat recent mai multe funcții noi pentru utilizatori, precum o funcție de chat on-platform, taxe reduse, opțiuni sporite pentru proiectarea contractului, tranzacții în blocuri și altele. În perioada următoare, platforma va oferi si opțiunea de lichidare a contractelor futures Bitcoin în fiat în loc de BTC. Toate celelalate platforme ce oferă futures, precum CME, lichidează contractele în valute fiat.

Contractele de opțiuni diferă de contractul de futures standard, prin faptul că implică un angajament între două părți de a vinde un activ pentru un preț predeterminat la o dată specifică. Părțile dintr-un contract au opțiunea de a vinde înainte de această dată convenită.

Platforma Bakkt, o filială a ICE, a fost lansată la sfârșitul anului 2018 ca sistem de tranzacționare a criptomonedelor pentru investitorii instituționali. Lansarea sa din septembrie a fost dezamăgitoare în ce privește volumele, mai ales în comparație cu competiția CME.

Între timp, valoarea tranzacțiilor a început să crească, ajungând la aproape 650 BTC săptămâna aceasta.

Bakkt – sistem de tranzacționare a criptomonedelor pare – însă să continuie să dezvoltate serviciile oferite. Scopul este de a acoperi o nișă puțin exploatată prin comparație cu industria financiară tradițională.