Square Inc. a anunțat că a achiziționat aproximativ 4.709 de bitcoin, investind în total 50 de milioane de dolari. Investiția reprezintă aproximativ un procent din activele totale Square la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2020.

Compania înființată de Jack Dorsey consideră că Bitcoin este un instrument de abilitare economică, oferind oamenilor posibilitatea de a participa la un sistem monetar global:

„Credem că bitcoin are potențialul de a fi o monedă omniprezentă în viitor”,

a declarat directorul financiar al Square, Amrita Ahuja.

„Pe măsură ce adopția crește, intenționăm să învățăm și să participăm într-un mod disciplinat. Pentru o companie care construiește produse bazate pe un viitor mai incluziv, această investiție este un pas în acea călătorie.”

Square cumpără 4700 BTC, piata reactioneaza pozitiv

Square a lansat tranzacționarea de Bitcoinîn in aplicația Cash App în 2018, iar anul trecut a creat echipa independentă Square Crypto, dedicată exclusiv contribuțiilor la codul BTC. Recent, a lansat Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA), o organizație non-profit care încurajează inovația criptografică și deschiderea accesului la invențiile cripto brevetate.

Știrea despre achiziție a impulsionat atât prețul acțiunilor Square, care au crescut cu 1.8%, cât și prețul Bitcoin. Criptomoneda a crescut de la 10.500$ la 10.900$ în cursul zilei de ieri.

„Știrea că firma lui Jack Dorsey Square cumpără 4700 BTC, în valoare de aproximativ 50 de milioane de dolari, este un aspect pozitiv care pare să fi condus piețele spre sentimente mai bune”,

a declarat Guy Hirsch, director general al eToro.

„Dorsey este de mult timp un avocat al celei mai mari criptomonede, iar această mișcare reafirmă poziția sa și încrederea Square în Bitcoin”.

Cumpara si Vinde BTC folosind LDV Bank!

Michael Gord, șef executiv al firmei de tranzacționare Global Digital Assets, a completat:

„Faptul că firmele tradiționale precum Square și MicroStrategy aleg să investească în Bitcoin aduce credibilitate semnificativă criptomonedei. CEO-ul MicroStrategy a ajuns chiar să spună că Bitcoin este superior banilor cash”.