Coinmarketcap a lansat StableCoinsWar, un instrument practic care a fost creat pentru monitorizarea principalelor criptomonede stabile bazate pe dolarul american. Este un serviciu online care reprezintă practic un filtru pentru topul Coinmarketcap standard.

Pe lângă monitorizarea valorii monedelor (chiar dacă din punct de vedere tehnic ar trebui să rămână fixe), StableCoinsWar afișează și volumele de tranzacționare din ultimele 24 de ore. Acestea sunt exprimate și în procente față de rivali.

vinde bitcoin

De asemenea, este posibilă monitorizarea ofertei totale de monede circulante, precum și procentajul capitalizării de piață a fiecărei monede în raport cu concurenții săi.

În plus, StableCoinsWar raportează și viteza banilor – timpul necesar realizării conversiei în dolari.
În momentul de față, lista include doar principalele criptomonede stabile bazate pe dolar – Tether, Gemeni, USDC, TrueUSD, DAI și altele.

Pentru moment, criptomonedele stabile bazate pe alte valute sau pe metale rare nu sunt incluse.

StableCoinsWar: cine va câștiga războiul criptomonedelor stabile?

Numele site-ului nu este întâmplător. În ultimul an au fost lansate foarte multe criptomonede stabile, în timp ce cele existente și active din 2017/2018 s-au luptat literalmente pentru a se stabili pe piață.
DAI și USDC, de exemplu, au început să câțtige popularitate doar după ce au fost listate pe Coinbase.

În acest moment, liderul incontestabil rămâne Tether, cu un market cap de peste 4,1 miliarde de dolari. Aceasta reprezintă 82% din capitalizarea totală a criptomonedelor bazate pe dolar.
Pe locul doi este USDC, cu capitalizare de aproape 393 milioane dolari, urmată de Paxos, cu o valoare puțin mai mică.

Dintre toate criptomonedele stabile, Tether este în prezent singura compatibilă cu mai multe blockchain-uri – Ethereum, protocolul Omni, EOS și TRON.

USDT și-a anunțat intenția de a se lansa în curând și pe Lightning Network.