Conform CoinDesk, compania de investiții State Street susține că investițiile în active digitale vor crește în 2020.

Conform unui sondaj care va fi lansat săptămâna viitoare, 94% dintre clienții State Street dețin active digitale sau produse conexe (de exemplu, futures bitcoin). 38% dintre aceștia au declarat că își vor spori alocarea de fonduri în activele digitale în 2020.

45% au declarat că alocarea ar rămâne aceeași, potrivit sondajului realizat pentru bancă în acest an de către firma de analiză Oxford Economics.

State Street este una dintre companiile care face efortul de a integra activele digitale în sistemul financiar. Majoritatea administratorilor sunt interesați de active digitale, cum ar fi bitcoin, dar nici unul nu a solicitat încă servicii de custodie.

„Vorbim mai puțin despre „Puteți oferi custodie”și mai multe despre cum putem colabora pentru a ne asigura că aceste schimbări nu afectează modelele noastre de afaceri”,

a spus Jay Biancamano, directorul general al produsului digital al Street Street dezvoltare și inovare.

State Street interesata de serviciile de custodie

Compania a anunțat că, în afară de serviciile de custodie, State Street este interesată să analizeze administrarea fondurilor, plasamentele private, emiterea și tranzacționarea activelor digitale.

La începutul acestui an, banca a disponibilizat peste 100 de dezvoltatori blockchain. Responsabilitățile acestei echipe au fost separate de cea a echipei Biancamano. Echipa sa se concentrează pe colaborarea cu clienții și terții în jurul valorii de active digitale și tokenizare.

„Serviciile de custodie și deservire în jurul activelor digitale este diferit de construirea întregii noastre infrastructuri de backend. Am acordat anterior prioritate dezvoltării tehnologice pentru a sprijini blockchain-ul Hyperledger”,

a spus Biancamano.

„Acum planificăm să punem mai mult accent pe gestionarea activelor digitale și mai puțin pe infrasctructură.”

Sondajul State Street s-a realizat pe un eșantion de 101 manageri de active din SUA. 62% dintre clienți au spus că tokenizarea va îmbunătăți gestionarea riscurilor, iar 55 la sută au declarat că va spori securitatea. Doar 36% dintre aceștia au declarat că vor democratiza investițiile pentru investitori retail sau creșterea lichidității.

Mai mult de jumătate dintre respondenți (62 la sută) au spus că tehnologia va fi integrată în procesul lor de tranzacționare în 2020. De asemenea, 65% au spus că DLT va îmbunătăți produsele de finanțare.
“Sincer, instituțiile au deja capacitatea de a investi în fonduri cripto”, a spus el.

„VanEck oferă opțiunea de plasament privat. WisdomTree a anunțat posibilitatea de a investi pe bursa elvețiană. Aș dori să vadă că autoritățile de reglementare devin mai confortabile cu un ETF bitcoin … dar cred că capacitatea de a investi în bitcoin într-un fond sau direct există”

a concluzionat Biancamano.

CryptoZZ