Încă un ETP Bitcoin lichidat fizic pe bursa SIX

Compania americană WisdomTree Investments a lansat un ETP Bitcoin lichidat fizic pe bursa elvețiană SIX. Firma de gestionare a activelor are sedii în New York, Europa și Canada.

Noul ETP(Exchange Traded Products) are o taxă de administrare de 0.95% și a fost lansat în baza cererii clienților firmei.

„Am văzut suficient pentru a crede că activele digitale, cum ar fi Bitcoin, nu sunt un trend trecător și pot juca un rol în portofolii”,

a declarat Alexis Marinof, șeful pentru Europa al WisdomTree.

În prezent, SIX listează 19 ETP-uri cripto, emise de patru companii separate. În afară de WisdomTree, Amun AG, XBT provider și Grayscale Investments au lansat produse similare pe bursa elvețiană.

Bithumb lansează un sistem de identificare pentru clienți

Exchange-ul coreean Bithumb a dezvoltat un sistem de autentificare a identității numit „Value Network Doman Name System” sau VDNS.

Potrivit unui comunicat de presă al Bithumb, VDNS va ajuta exchange-urile să respecte regulile AML și simplifică accesul clientilor:

„VDNS oferă posibilitatea ca utilizatorilor să li se emită dovezi de identitate pe blockchain și o modalitate de autentificare a acestora. Fiecărei adrese de portofel de pe platformă i se va asocia un nume de domeniu al emitentului, care nu include date personale. În acest mod, se satisface cererea de confidențialitate tranzacțională prevăzură de regulile FATF”,

se arată în comunicatul Bithumb.

Bithumb a mai subliniat că exchange-urile din Coreea de Sud sunt obligate să se asigure că utilizatorii au conturi bancare virtuale cu nume reale.

Măsurile anti-cripto ale Chinei, orientate doar spre anumite exchange-uri

Rapoartele recente ale raidurilor autorităților chineze asupra exchange-urilor cripto au generat temeri că toate platformele vor suferi repercusiuni. S-a dovedit însă atitudinea ostilă a fost orientată spre operațiunilor la scară mică, în mare parte necunoscute.

Huobi și OKEx își continuă activitatea fără probleme, în timp ce platformele minore precum MXC și Biki au fost închise. Matthew Graham, CEO al Sino Global Capital, a subliniat că organizațiile mari, cu sisteme bine puse la punct, nu sunt în pericol.

În plus, China formează în prezent un organism susținut de guvern pentru a organiza companii selectate interesate de serviciile legate de criptomonede. Conform agenție de știri Xinhua, rețeaua de servicii bazate pe Blockchain va fi un organism susținut de stat. Acesta va fi format din majoritatea companiilor locale mari.

Aparent, exchange-ul Huobi, ce are un birou în provincia Hainan, va fi cel mai mare exchange din această organizație.

Autoritățile din Australia confiscă 1 milion de dolari în cripto

Poliția din Australia au arestat două persoane acuzate de trafic de droguri și au confiscat 1 milion de dolari în criptomonede de la aceștia. Poliția de frontieră a identificat un bărbat în vârstă de 27 de ani și o femei de 25 de ani care au încercat să importe tablete și pulbere de MDMA ascunse într-un set de pictură pentru copii.

In cadrul investigației, autoritățile au confiscat criptomonede în valoare de 1,5 milioane de dolari australieni.

“Sechestrul de criptomonedă este considerat a fi cea mai mare valoare confiscabilă de acest gen făcută de forța de poliție din Australia”,

a declarat Paul Matthews, ofițer responsabil al echipei de droguri și arme de foc ale forței de poliție.

„Identificarea și înghețarea a peste 1,5 milioane de dolari în criptomonede în aceste condiții evidențiază mediul digital actual în care agențiile de aplicare a legii trebuie să funcționeze.”

CryptoZZ