Știri din weekend – Un tradere anonim a cumpărat bitcoini de 400 de milioane de dolari | Prezentatoarea Ellen DeGeneres despre bitcoin – ori valorează 20 000 de dolari, ori nimic | Reglementări cripto? Nu în viitorul apropiat, după spusele oficialilor de la Casa Albă | Bitfinex a făcut un parteneriat cu EOS pentru a crea un schimb descentralizat

Un tradere anonim a cumpărat bitcoini de 400 de milioane de dolari

Intră cu totul sau nu intra deloc. Ăsta este mottoul unui investitor care a pus tot ce-a avut pe masă. Misteriosul investitor a cumpărat bitcoini în valoare de 400 de milioane de dolari.

Investiția vine într-o perioadă în care criptomonedele au o revenire după un început de 2018 teribil. Criptomonedele mari au pierdut cam 50% din valoare la început de an. Scăderea a fost pusă pe seama temerilor de reglementări și nesiguranței traderilor, care și-au lichidat pozițiile în ianuarie și februarie. Între timp, trendul s-a schimbat.

Prețul bitcoin a crescut cu mai bine de 60% față de minimele din 6 februarie, când o fisă se tranzacționa la 6000 de dolari. Acum, a crescut peste 10000 de dolari. Impulsul de creștere l-au dat discuțiile pozitive și recunoașterea din partea oficialităților de la Washington.

„Nu se știe cine este acel cumpărător mare, dar mulți au cumpărat la minime și au făcut profit după revenirea prețului și după ce situația regulatorie a devenit mai clară în SUA și Asia”, spune Alex Sunnarborg, partener fondator la Tetras Capital.

Traderul necunoscut cu adresa de bitcoin 3Cbq7aT1tY8kMxWLbitaG7yT6bPbKChq64  a cumpărat fise între 9 și 12 februarie, crescând balanța de la 55 000 de monede la mai bine de 96 000.

Tranzacția, care a fost discutată peste tot pe rețelele sociale, pe forumuri și chaturi online, i-a înccurajat pe traderi, care au spus că prețul de 6000 de dolari este minima absolută.

„În tot timpul ăsta, balena de 400 de milioane de dolari alimentează discuțiile pe canalele de Telegram, unde traderii își spun tot felul de teorii conspiraționiste”, a spus Jeff Koyen, președinte la 360 Blockchain SUA. „Sunt dispus să cred că după ce au văzut că bitcoinul a atins minimele la 6000 de dolari, cei de pe Wall Street au simțit mirosul de sânge și au intrat înapoi pe piață.”

După ce bitcoinul a trecut de 10 000 de dolari, putem să spunem că adresa a intrat în clubul miliardarilor bitcoin.

Prezentatoarea Ellen DeGeneres despre bitcoin – ori valorează 20 000 de dolari, ori nimic

Bitcoinul a intrat iarăși în atenția neinițiaților săptămâna trecută. În timpul  unui segment al showului său televizat, comedianta Ellen DeGeneres a vorbit despre criptomonedă.

DeGeneres a făcut câteva poante despre monedă și a spus că bitcoinul este „ca o întorsătură de situație într-un film pe care nu-l pricepi”

”Toată lumea vorbește despre bitcoin. Nimeni nu-l înțelege. Toți prietenii tăi se uită și se prefac că au înțeles, te prefaci și tu că ai înțeles, dar n-are nimeni nici o idee”, a spus aceasta.

Ellen le-a spus celor care îi urmăresc emisiunea – undeva la câteva milioane de oameni pe fiecare episod – să își imagineze bitcoinul ca pe o imagine cu o capră pe Internet.

„E adorabilă și ai vrea să o iei în brațe și să o mângâi. Dar nu poți, pentru că nu-i acolo, nu există decât pe Internet, așa cum și bitcoinul est o monedă digitală”, a spus aceasta.

DeGeneres a spus că ar alege capra în locul bitcoinului și le-a spus investitorilor: „Ori o să ajungeți miliardari ori faliți”.

Comedianta a făcut glume și pe seama portofelelor digitale, luând în vizor vulnerabilitățile acestora. A spus că par ca o cascadorie a lui Jimmy Kimmel (alt prezentator al unei emisiuni de umor din America):

„Portofelele digitale pot să fie ori aplicații pe telefon sau hard diskuri mici – ceea ce e o idee foarte bună. Cine n-ar vrea să își pună toate economiile pe o bucată de plastic pe care poți să o bagi din greșeală în mașina de spălat?”, a înțepat aceasta bitcoinul.

Chiar dacă bucata despre bitcoin ar putea să fie desconsiderată, segmentul lui DeGeneres reflectă poate felul în care bitcoinul și alte criptomonede sunt văzute de oamenii mai puțin interesați.

Și alte celebrități au făcut comentarii în ultimii ani despre criptomonede. Unii au ajuns la știri pentru investițiile în bitcoin – ca rapperul 50 Cent – și în alte criptomonede, sau pentru faptul că susțin un ICO sau altul. Alții chiar acceptă plata în bitcoin pentru produse și spectacole.

Reglementări cripto? Nu în viitorul apropiat, după spusele oficialilor de la Casa Albă

Oficialitățile de la Casa Albă au spus vineri că legislația din jurul criptomonedelor nu o să se materializeze prea curând.

Într-un interviu către televiziunea CNBC de la conferința pe teme de securitate de la Munchen, coordonatorul pe securitate cibernetică de la Casa albă și asistentul special al președintelui Rob Royce a spus câteva cuvinte despre audierile din senat, despre activitățile legale și despre părerile publice.

„Cred că încă studiem și încercăm să înțelegem care sunt ideile bune și cele proaste din acest ecosistem. Așa că nu cred că suntem aproape de niște reglementări”, a spus Joyce.

Comentariile lui se conformează cu spusele secretarului trezoreriei americane, Steve Mnuchin. Joyce a spus că este mai îngrijorat pe termen scurt în legătură cu folosirea bitcoinului în scopuri infracționale. A pus accent pe faptul că tranzacțiile bitcoin sunt ireversibile – o caracteristică a felului în care funcționează rețeaua – în legătură cu care își face griji.

„Suntem îngrijorați. Există beneficii ale conceptului bitcoin – bani digitali, monede digitale” a spus acesta. „În același timp, dacă te uiți la felul în care funcționează bitcoinul după ce are loc o infracțiune, o să vezi că nu poți să dai ceasul înapoi și să iei înapoi criptomoneda. Nu ne-am dat seama cum merge treaba asta încă, deci este o problemă.”

Un reprezentant al trezoreriei americane a cerut comunității internaționale să ajute să rezolve problema amenințărilor cibernetice. Acesta a spus la începutul săptămânii trecute că un efort global bine coordonat este singura metodă să prevină „regimurile tâlhare” și teroriștii care exploatează pseudoanonimitatea bitcoinului pentru a se implica în activități ilicite.

Mai mulți lideri din întreaga lume sunt de aceeași părere. Printre ei se numără Christine Lagarde de la Fondul Monetar Internațional, care a spus într-un interviu recent că FMI încearcă să prevină folosirea ilegală a criptomonedelor și susține reglementările coordonate internațional.

Bitfinex Plans Launch of Decentralized Exchange Eosfinex

Bitfinex has announced that it will launch a decentralized cryptocurrency exchange built on the Eos.io platform. The new platform, Eosfinex, will be the first exchange to be hosted using Eos.io’s decentralized application infrastructure.

Bitfinex a făcut un parteneriat cu EOS pentru a crea un schimb descentralizat

Bitfinex plănuiește să lanseze un schimb descentralizat numit Eosfinex. Cei de la Bitfinex promit că noul serviciu va oferi „o platformă rapidă și transparentă, fără nevoia de încredere, pentru a tranzacționa monede digitale”. Această platformă va fi primul schimb descentralizat construit folosind protocolul Eos.io.

J.L. Van Der Velde, directorul executiv de la Bitfinex, a spus „Suntem foarte entuziasmați să ne folosim de EOS.io pentru a duce mai departe zona de schimburi trustless cu performanțe bune și schimburile direct pe blockchain. Block.one continuă să arate că sunt dedicații și că vor să îmbunătățească scalabilitatea blockchainului prin platforma EOS.io. Sperăm că această colaborare va permite schimburilor descentralizate să avanseze.”

Van Der Velde sugerează de asemenea că schimburile descentralizate „reprezintă capabilități fundamental transformatoare pentru industria blockchain.”

Între timp, se fac tot felul de speculații despre practicile bancare opace ale celor de la Bitfinex. Conform unei postări pe Reddit, Bitfinex i-a direcționat pe clienții care caută să depună fiat la schcimb către o instituție bancară care nu era până acum asociată cu Bitfinex. Utilizatorul de Reddit pretinde că a fost îndrumat să își depună fondurile la o corporație bancară deținută de statul portughez, Caixa General de Depositos.