Noul raport lunar al Centrului Chinez de Dezvoltare a Informațiilor și Industriei (CCID) a fost publicat, iar EOS s-a clasat din nou pe primul loc. Clasamentul include 35 de criptomonede, evaluate pe baza a trei parametri: tehnologie de bază, aplicabilitate și creativitate.

Față de ediția anterioară, Bitcoin și-a păstrat poziția de pe locul 11, în timp ce Tron a înlocuit Ethereum pe a doua poziție din top. În top zece se mai clasează Steem, NEO și Stellar, care au reușit să bată Bitcoin. Qutum (QTUM) a crescut pe locul 18 la 8, Lisk (LSK) de la 14 la 7 și Dash (DASH) de la 21 la 17. XRP a avansat cu zece locuri, de la poziția 30 la 20.

 

Criterii de evaluare

CCID clasifică criptomonedele în funcție de tehnologia de bază (pondere 64%), aplicabilitate (20%) și creativitate (16%).

Tehnologia de bază se referă la funcționalitatea, performanța, securitatea și gradul de descentralizare a blockchain-ului.

Aplicabilitatea se concentrează pe dezvoltarea nodurilor, dezvoltarea de portofele, suport pentru dezvoltatori și implementarea aplicațiilor.

Creativitatea se concentrează aspectul pe inovația continuă, impactul codului și actualizările acestuia.

EOS își păstrează poziția de lider

Criptomoneda EOS s-a clasat pe locul întâi aproape de la lansarea clasificării. În ultimele luni, o serie de știri importante au contribuit la păstrarea poziției sale. Autoritatea americană SEC a declarat că EOS este un token utility, nu security. CTO-ul Block.One Daniel Larimer a anunțat o serie de propuneri pentru sistemul de guvernare EOS.io 3.0. De asemenea, a fost publicată recent o nouă carte (atât în italiană, cât și în engleză) despre blockchain-ul EOS.