Aplicația de mesagerie cu functii private, Telegram, planuieste cel mai mare Pre-ICO din istorie pentru a-și finanța noua platformă Blockchain și moneda digitala.

TechCrunch a raportat astăzi din surse multiple că Telegram urmărește să ajungă până la 500 milioane dolari din vânzările private. Viitorul Telegram Open Network (TON) va folosi token-uri pentru plățile interne ale utilizatorilor. Cointelegraf a raportat inițial despre TON în decembrie, însă primele mișcări ale acestei inițiative au devenit evidente abia acum.

Potrivit unor surse, printr-o serie de pre-vânzări private s-ar putea ajunge “până la 500 de milioane de dolari”, în timp ce faza de distribuție publică care va urma este planificată să aducă valoarea totala a monedelor între 3 și 5 miliarde de dolari. Acest lucru ar face ca ICO-ul Telegram-ului să devină unul din cele mai mari lansate vreodată, eclipsând valoarea de 700 de milioane de dolari de luna trecută a celor de la Block.one

Investitorii directorului executiv Pavel Durov se pot confrunta cu un buy-in minim de 20 de milioane de dolari, în timp ce alții se pot limita la achiziționarea de token-uri TON cu fiat, în loc de Bitcoin sau Ethereum.

“Firmele de investiții instituționale de nivel înalt și-au exprimat interesul, dar se spune ca Durov este precaut in ce priveste investitia acestora”

în timp ce Rusia își continuă tratamentul reglementar incert al vânzărilor de token-uri digitale publice.

Telegram s-a confruntat cu controverse în ultimele luni, în special cu Rusia, după ce a refuzat să transmită datele despre utilizatori autorităților, în conformitate cu legile privind confidențialitatea.

O potentiala lansare a portofelului Telegram a fost stabilită în trimestrul 4 al acestui an, iar pachetul complet de servicii urmează să fie lansat în 2019.