Banque De France, banca centrală a Franței, a anunțat că intenționează să înceapă testarea unei monede digitale în primul trimestru al anului 2020. Potrivit agenției de știri AFP, decizia a fost justificată de presiunea exercitată de Libra și alte inițiative similare.

Guvernatorul băncii centrale, Francois Villeroy de Galhau, a declarat că, crearea unei monede digitale a băncii centrale (CBDC) este un obiectiv crucial.

“Vrem să începem experimente rapid, inainte de sfârșitul primului trimestru al anului 2020”.

Declarațille au fost făcute miercuri la o conferință financiară la Paris. Villeroy a subliniat utilitatea unui CBDC pentru a sprijini tranzacțiile financiare bazate pe active tokenizate.

„Trebuie să contribuim la această inovație, dar într-un mod serios și metodic …Văd un avantaj în avansarea rapidă în emiterea unei monede digitale a băncii centrale. Dacă devenim unii dintre primii emitenți al unui astfel de activ, vom putea beneficia de avantajele unui CBDC de referință.”

Anunturi de angajare pentru testarea unei monede digitale

El a mai afirmat că acest CBDC nu va susține anonimatul pentru tranzacțiile mari:

„Vor fi introduse praguri maxime pentru tranzacțiile anonime, așa cum s-a făcut deja în Franța pentru plăți în monedă electronică sau cash.”

Banca centrală a Franței a postat recent anunțuri de angajare pentru analiști cripto-economici experimentați, cu cunoștințe solide de teorie a jocurilor și blockchain public sau privat, precum și un inginer de dezvoltare care să prezinte strategia digitală a băncii și să identifice aplicațiile blockchain pentru funcțiile cheie ale băncilor.

Comunitatea cripto a reacționat imediat la această veste, cometând că declarațiile guvernatorului băncii centrale a Franței validează întreaga premisă a criptomonedelor. Analistul RhythmTrader a menționat că

„într-un deceniu, guvernele, băncile și corporațiile au pornit de la a râde de ideea Bitcoin și au ajuns la încercarea de a o imita”.

CryptoZZ