Tokenul BTT a crescut de 6 ori față de prețul de ICO

Prețul BitTorrent Token (BTT) a crescut de șase ori prețul ofertei sale inițiale de monede (ICO), care a avut loc acum o săptămână. 59,8 miliarde de tokenuri BTT au fost vândute prin intermediul platformei Binance pe 28 ianuarie, la un preț de 0.00012$.

În prezent, tokenul BTT se tranzacționează la 0.000798$, ceea ce reprezintă o creștere de 565% față de prețul ICO.

Vânzarea s-a încheiat în câteva minute, provocând nemulțumirea utilizatorilor care nu au putut face achiziții din cauza problemelor tehnice. În încercarea de a compensa dificultățile tehnice, Fundația BitTorrent a realizat un airdrop de 5.000 de jetoane pentru fiecare ce nu a reușit să participe la ICO.

Tokenul BTT poate fi tranzactionat pe platforma Binance, iar in Romania poate fi achizitionat direct cu EURO de la Cryptocoin.pro 

Echilibru pe piața cripto

În ultimele câteva săptămâni, prețurile criptomonedelor s-au menținut relativ constante. Lipsa de volatilitate s-a manifestat și la nivelul prețului Bitcoin, care s-a menținut în jurul valorii de 3450$ în ultimele zile.

Litecoin s-a evidențiat cu volumele ridicate de tranzacționare – în prezent, deține aproape 50% din capitalizarea globală tranzacționată zilnic. Cu toate acestea, prețul său a fluctuat în intervalul 30-40$.

O perioadă de “stabilitate” relativă este adesea urmată de o evoluție într-o direcție sau alta. Bitcoin a rezistat tentației de a intra în sistemul de discount, însă riscul de scădere a prețului încă există.

Facebook achiziționează primul start-up blockchain

Rețeaua socială socială Facebook a achiziționat primul start-up blockchain, Chainspace. Achiziția a fost realizată mai mult pentru a obține competențele sau expertiza personalului său, mai degrabă decât produsele dezvoltate.

Potrivit Cheddar, patru dintre cei cinci cercetători care au lucrat la Chainspace se vor alătura Facebook.

Start-up-ul a fost fondat de cercetători de la University College London și se ocupă de problemele de scalabilitate a blockchain. Ei s-au concetrat pe aplicarea conceptul de sharding pe contractele inteligente, potrivit site-ului Chainspace.

Kraken achiziționează Crypto Facilities

Exchange-ul american Kraken a achiziționat platoforma exchange britanică Crypto Facilities. Aceasta oferă opțiuni de tranzacționare a criptomonedelor și a contractelor futures cripto. Detaliile cu privire la tranzacție nu au fost făcute publice, menținându-se doar că este vorba de o “afacere nouă cifre”.

Crypto Facilities a început să funcționeze în 2015 și este una dintre platformele reglementate de Autoritatea de Conduită Financiară din Regatul Unit. Achiziția oferă Kraken un punct de plecare important pe piața europeană.

CEO-ul exchange-ului american, Jesse Powell, a declarat:

“În lunile următoare, echipele noastre vor continua să consolideze și să extindă serviciile Crypto Facilities”.