Acum că anul 2017 a trecut, este timpul să analizăm cele mai profitabile monede digitale ale anului. Valoarea bitcoin-ului a crescut destul de mult în cursul acestui an, ajungând la valoarea de 20.000 de dolari. Însă, în ceea ce privește câștigurile procentuale, anul acesta nu a ajuns în top 10.

Altcoin-urile mai vechi, cum ar fi Dash, au înregistrat câștiguri impresionante, ajungând la un randament de 13,900% pe la mijlocul lunii decembrie. Prețul Dash-ului s-a redus într-o oarecare măsură, încheind anul cu un câștig de 9,265% , ocupând locul 5 în clasament. De asemenea, Ethereum a avut un an foarte bun, clasându-se pe locul șase, având un câștig de 9,162%. Litecoin, unul dintre cele mai vechi altcoin-uri, a încheiat anul cu un câștig de 5.045%, ajungând astfel pe locul 9. Monedele mai noi s-au descurcat foarte bine, NEM și Ardor ocupând locul 2, respectiv 3. Stellar, Binance Coin, OmiseGo și Golem se află și ele în top 10.

Bitcoin a ocupat locul 14, cu o creștere de 1.318%.

Ripple câștigă

Ripple, moneda digitală centralizata , a revendicat medalia de aur cu un profit uluitor de 36,018% în ultimul an. O investiție de 1.000 de dolari în bitcoin la 1 ianuarie 2017 ar fi avut o valoare de 13.180 dolari la sfârșitul anului. Același sumă de 1.000 de dolari investită în Ripple ar fi însemnat 360.018 dolari.

În timp ce Ripple a înregistrat o creștere bună în al doilea trimestru al anului, creșterea reală a avut loc în ultimele săptămâni ale lunii decembrie, când moneda a ajuns pe locul 2 pe piață. Deși bitcoin a văzut creșteri semnificative în anul precedent, nu poate încă să se compare cu performanța de preț a Ripple-ului.

Ce se va întâmpla în 2018?

Capitalizarea de piata a criptomonedelor a lovit astăzi un nou record de 673 de miliarde de dolari. Pasionatul de monede digitale și jurnalistul Max Keizer consideră că limita totală a plafonului de piață va ajunge la 5 trilioane de dolari sau mai mult, bitcoin în sine atingând 100.000 de dolari. Keizer susține că bitcoin va ajunge la o valoare din 6 cifre datorită statutului său de aur digital. El susține că alte monede digitale sunt mai potrivite pentru a se concentra pe plăți:

“Dash-ul se dezvoltă ca metodă de plată, în timp ce Bitcoin se afirmă ca aur 2.0. Le sugerez celor dezamăgiți de dezbaterea scalară a bitcoin-ului să folosească Dash-ul pentru plăți și să lase bitcoin core-ul să continue să lucreze la Gold 2.0. “

Faimosul Ronnie Moas este, de asemenea, optimist în privința bitcoin-ului, crezând că moneda digitală va ajunge la prețuri mai mari de 28.000 de dolari.

Citeste mai multe despre Ronnie Moas

Factorul de “dominanță” al lui Bitcoin este în prezent de numai 37,5%, ceea ce se situează în apropierea celor mai scăzute valori. Metrica de dominare bitcoin măsoară cât de mult din capitalizarea totala al pieței de criptomonede este “dominat” de bitcoin. Capitalizarea actuala de piață a bitcoin-ului de 250 de miliarde de dolari, este împărțita la capitalizarea de piață de 673 miliarde de dolari al tuturor criptomonedelor adunate. Acest lucru indica procentul de dominație Bitcoin – 37,2%. În urmă cu un an, dominația bitcoin-ului a depășit 90%.