În vârstă de doar 21 de ani, Jacob Burrell Campos un trader din California a fost acuzat de numeroase infracțiuni de spălare de bani și transferuri de fonduri fără licențele necesare.

Departamentul de Justiție din Districtul de Sud al statului California a inițiat procesul la începutul acestui an. Burrell este în prezent reținut fără posibilitatea de cauțiune.

Documentele oficiale relevă că în perioada ianuarie 2015-aprilie 2016, Burell a vândut Bitcoin în valoare de 750.000$. Vânzările au fost catre către 900 de indivizi din Statele Unite prin intermediul serviciului de exchange pe care îl oferea.

De asemenea, în februarie 2015-februarie 2016, a transferat cel puțin 900.000$ din conturile bancare din SUA către exchange-ul Bitfinex din Hong Kong.  Aceștia au fost utilizați pentru a achiziționa Bitcoin.

Autoritățile susțin că Burrell a comis numeroase infracțiuni de spălare de bani și transmitere ilegală de fonduri. Aceasta deoarece nu a implementat măsuri AML pentru serviciul de tip exchange pe care l-a oferit.

De asemenea, transferurile efectuate către exchange-ul din Hong Kong au fost considerate ilegale. Lui Burrell i-a fost închis contul de trader pe platforma Coinbase.

Procurorii care se ocupă de caz au declarat:

”Activitățile derulate de Burell reprezintă o încălcare semnificativă a legislației împotriva spălării banilor din Statele Unite. El a introdus în sistemul bancar american aproape 1 milion de dolari de provenineță necunoscută”

De asemenea, Burrell este acuzat că a încercat să introducă un milion de dolari din Mexic în Statele Unite. Asta evitând procedurile legale de raportare a veniturilor și tranzacțiilor.

Dacă este găsit vinovat, procurorii au solicitat ca toate fondurile și proprietățile asociate acuzațiilor să fie confiscate. Acest lucru înseamnă că atât banii cât și criptomonedele deținute de Burrell vor aparține guvernului.

În ultima perioadă, guvernul american a început să investigheze din ce în ce mai mult activitățile cu criptomonede derulate de populație. Un exemplu a fost cazul Teresei Tetley, cunoscută sub pseudonimul Bitcoin Maven, care a folosit platforma LocalBitcoins pentru a vinde criptomonede.