Performanța dezamăgitoare a piețelor cripto în lunile ianuarie și februarie i-au făcut se pare pe mulți traderi bitcoin să evite să mai dea ochii cu balanțele lor de pe schimburi. După estimări, traficul pe siteurile bitcoin de trading, în baza statisticilor de trafic, arată o scădere abruptă de la o lună la alta.

Vizitele pe site-uri au luat-o în jos

Numărul total de vizite pe site-urile mari de bitcoin și la schimburile de criptomonede s-a prăbușit în luna februarie. În general, dacă ne uităm la primele zece schimburi de top, traficul pe site pare să fi ajuns la vârf în luna decembrie 2017 și la început de ianuarie 2018. A scăzut la jumătate în februarie, ajungând la un număr aproximativ egal sau mai mic față de luna noiembrie, pentru fiecare dintre site-uri.

Conform Similarweb, serviciul de studiu al pieței, numărul total al vizitelor pe site-ul Coinbase a scăzut cu 49% în februarie, de la 123,5 milioane la 63,1 de milioane. Maximele le atinsese în luna decembrie a anului trecut, cu 169,5 milioane.

Și pe Kraken s-a văzut un declin substanțial de 56%, de la 31,7 milioane în ianuarie la 13,8 milioane în februarie.

Binance a scăzut cu 54%, de la vârful de 191,5 milioane la doar 87,3 milioane.

Bitfinex a scăzut în februarie cu 48%, la doar 18,3 milioane de vizite, comparativ cu 35,4 milioane în luna ianuarie și 59,3 milioane în decembrie.

Numărul de tranzacții bitcoin a scăzut

Factorul care a cauzat aceste scăderi în numărul de vizite este destul de evident. Performanța slabă a prețului la toate criptomonedele importante în primele două luni ale lui 2018. Pe lângă asta, ralierea masivă din 2017 a adus probabil un număr record de investitori noi în ecosistem la finalul anului trecut. S-a stabilit un standard destul de înalt, care era greu să mai fie atins și în lunile următoare.

Datele de trafic pe web par să coroboreze presupunerea că o scădere similară se poate vedea și la numărul de tranzacții. Până la final de februarie, am avut puțin sub 200 000 de tranzacții bitcoin pe zi în medie, comparativ cu aproape o jumătate de milion de tranzacții bitcoin trimise zi de zi la mijlocul lui decembrie. Partea plină a paharului este că o piață mai puțin aglomerată reușește în sfârșit să scadă costurile comisioanelor.