Conform postărilor Whale Alert, trezoreria Tether a emis aproape 1 miliard de USDT luna aceasta. Market cap-ul criptomonedei stabile a depășit 7 miliarde de dolari.

Pe parcursul anului 2020, au fost emise în total 2,7 miliarde USDT, dintre care 120 milioane în februarie și 1,4 miliarde în martie. Per ansamblu market cap-ul majorității criptomonedelor stabile a crescut în acest an, dar nu în aceeași măsură. Au fost emise 250 milioane USDC, 20 milioane de Paxos Standard (PAX) și 180 milioane Binance USD (BUSD).

Ce sunt monedele stabile – StableCoins?

Conform informațiilor publicate de procuratura New York, Tether are rezerve în dolari ce acoperă doar 74% din USDT în circulație. Compania nu a realizat niciodată un audit oficial, spre deosebire de celelalte monede ce publică audituri periodice.

O mare parte din USDT emise recent au fost loturi de 120 de milioane, denumite de CTO-ul Tether Paolo Ardoino „completări de inventar”.

Trezoreria Tether emite tokeni pe mai multe blockchain-uri

În prezent, Tether este disponibil pe mai multe blockchain-uri, inclusiv Omni, Ethereum (ca token ERC20) și Tron (ca token TRC20). Deși Omni a fost anterior cel mai popular lanț pentru USDT, de atunci a fost depășit de Ethereum, care acum găzduiește aproximativ 75% din oferta Tether. Pe de altă parte, Tron găzduiește acum 814 milioane USDT, ceea ce echivalează cu aproape 11% din oferta Tether.

Un flux mare de noi criptomonede stabile pe piață este adesea privit ca un semnal pozitiv pentru prețurile criptomonedelor. În general, acest tip de tokenuri sunt una dintre cele mai ușoare modalități de a converti fiat în cripto.

Evoluția prețului Bitcoin din această lună pare să confirme ipoteza – prețul criptomonedei a crescut cu 20% în luna aprilie. BTC se tranzacționează în prezent la aproximativ 7900$, după o săptămână de creștere aproape constantă.

CryptoZZ