Brooke Navarro, șefa dezvoltării afacerilor și a piețelor de capital la tZERO, o filială a Overstock, a explicat modul în care blockchain va revoluționa Wall Street și piețele de capital.

În ultimii câțiva ani, s-a vorbit mult despre potențialul blockchain de a rezolva o multitudine de probleme de la transferuri de bani, la votul digital, la gestionarea lanțului de aprovizionare, la transferurile de titluri de proprietate. Cu toate acestea, unul dintre cele mai convingătoare cazuri de utilizare pentru această tehnologie este modul în care va schimba piețele de capital.

vinde bitcoin

Există zeci de exemple de fricțiuni, ineficiențe, costuri și oportunități de eroare umană și greșeli în activitatea de tranzacționare a valorilor mobiliare. De exemplu, tranzacțiile cu capitaluri proprii au nevoie de trei zile până la decontare.

Adoptarea tehnologiei blockchain și digitalizarea valorilor mobiliare vor modifica fundamental modul în care funcționează piețele de capital. Peste cinci ani, investitorul mediu obișnuit va avea acces la activele rezervate în prezent doar pentru cei ultra-bogați sau conectați, cum ar fi parteneriate private private, fonduri speculative, titluri pre-IPO și multe altele.

tZERO – Security tokens, viitorul piețelor de capital

Tehnologia blockchain permite tokenizarea a multiple tipuri de active, care sunt mai flexibile și incorporează date care în prezent necesită o muncă manuală semnificativă pentru confirmare. Drept urmare, activele și titlurile care până acum necesitau intermediari precum bancherii și avocații devin viabile și ușor de tranzacționat.

Decontarea tranzacțiilor digitale se poate întâmpla în câteva secunde fără intervenția umană. În plus, companiile pot câștiga o vizibilitate mult mai mare și pot gestiona mai bine relația lor cu investitorii.

Tokenurile security sunt ideale pentru tranzacționarea activelor care sunt în prezent tranzacționate în mod privat – de la artă modernă la automobile și acțiuni în divferite companii.

Tokenurile security vor reprezenta modul în care lumea va schimba și determina valoarea. Investitorii individuali le vor putea achiziționa și tranzacționa direct pe computerele și smartphone-urile lor, la fel cum acum tranzacționează acțiuni și obligațiuni.