UNICEF Australia a anunțat crearea unei pagini denumite HopePage.org în cadrul căreia utilizatorii pot să își doneze puterea de procesare pentru a mina criptomonede ce vor fi utilizate ca donații. Pagina folosește software-ul AuthedMine, o versiune a Coinhive, care minează Monero, iar sumele obținute sunt utilizate pentru finanțarea programelor de ajutorare a copiilor.

”Dorim să utilizăm noile tehnologii pentru a conștientiza publicul cu privire la crizele umanitare actuale și să strângem fonduri pentru a ajuta copii afectați de acestea. HopePage permite australienilor să ajute și să ofere speranță cipiilor vunerabili pur și simplu prin accesarea paginii când sunt online”.

Reprezentantul UNICEF, Tony Andres Tang, a declarat că procesul este transparent, utilizatorii fiind informați cu privire la modul în care pot reduce capacitatea de procesare utilizată, care, în combinație cu timpul petrecut pe site, determină câte algoritmuri sunt soluționate și câte criptomonede sunt generate.

Nu este prima inițiativă de acest tip a UNICEF – la începutul acestui an, organizația a derulat o companie de caritate timp de două luni în care jucatorii online pot utiliza capacitatea de procesare pentru a mina Ethereum. Campania s-a încheia pe 31 martie și a strâns aproximativ 1000 euro de la peste 11.000 de contributori, care au fost utilizați pentru a ajuta copii refugiaților din Siria.

Proiectul UNICEF este remarcabil deoarece este prima dată când o organizație caritabilă sprijină minarea de criptomonede, mai ales că anterior au existat alte site-uri care foloseau tehnologia fără a-și informa utilizatorii (precum The Pirate Bay sau Showtime). Inițiativa poate contribui la îmbunătățirea reputației Monero, care a intrat în atenția publicului în urma unor incidente de criptohacking.

De altfel, la începutul lui aprilie, Google a interzis programele de minare de criptomonede din Chrome Web Store.