Fondul Națiunilor Unite pentru Copii UNICEF a lansat un fond de donații de bitcoin și ethereum ce va fi folosit pentru a sprijini dezvoltarea tehnologiei open source.

UNICEF a declarat că acest fond cripto va primi contribuții în criptomonede și va acorda finanțare sub aceeași formă. Există deja contribuții din partea Fundației Ethereum ce vor fi distribuite către trei beneficiari ai Fondului de inovare UNICEF. Proiectele finanțate sunt cele dezvoltate de Prescrypto, Atix Labs și Utopixar și se concentrează pe domeniile:

  • urmărirea rețetelor de medicamente;
  • asocierea investitorilor cu cei care au nevoie de finanțare;
  • tokenuri comunitare și implicare.

Aya Miyaguchi, directorul executiv al Fundației Ethereum, a declarat la evenimentul DevCon că 100 de ethereum, în valoare de aproximativ 18.000 de dolari, au fost donați UNICEF prin noul parteneriat.

„Aceasta este o aventură nouă și interesantă pentru UNICEF”, a spus directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore. „Dacă economiile și monedele digitale au potențialul de a modela viața generațiilor viitoare, este important să explorăm oportunitățile pe care le oferă. “

„Împreună cu UNICEF, dorim să utilizăm Fondul cripto de inovare pentru a îmbunătăți accesul la nevoile, drepturile și resursele de bază”,

a declarat Miyaguchi în comunicatul oficial.

Fondul cripto de inovare al UNICEF

Este cea mai recentă inițiativă a agenției ONU pentru copii pentru a adopta tehnologia blockchain. La începutul acestui an, UNICEF a discutat cu guvernul din Kirghizistan posibilitatea de a utiliza tehnologia blockchain pentru a oferi acces la internet pentru școlile din țară prin așa-numita inițiativă Project Connect.

În decembrie anul trecut, UNICEF a declarat că investește 100.000 USD în șase startup-uri blockchain pentru a rezolva provocările globale prin blockchain, de la transparența la serviciile de asistență medicală până la gestionarea finanțelor și a resurselor.