Ethereum Classic a adoptat cu succes o actualizare software la nivel de sistem cunoscută sub numele Atlantis. Acesta are rolul de a crește interoperabilitatea cu Ethereum, blockchain-ul care a luat naștere printr-un hard fork în 2016

10 propuneri de îmbunătățire, o creștere a compatibilității cu Ethereum

Upgrade-ul Atlantis a necesitat ca toți utilizatorii de software să-și actualizeze clienții pentru a rămâne în conformitate cu regulile rețelei. Planificat inițial să fie implementat în vară, Atlantis include 10 propuneri de îmbunătățire Ethereum (EIP) pentru a îmbunătăți stabilitatea și performanța retelei.

Printre acestea se numără introducerea de opcode, contracte precompilate, zk-SNARK și securitate sporită.

vinde bitcoin

Modificările de software au fost un rezultat al colaborării dintre Laboratoarele ETC, Chainsafe System și ETC Cooperative, precum și alți membri ai comunității.

„Am aflat multe despre frumusețea descentralizării și despre comunitatea distribuită”,

a declarat coordonatorul hard fork-ulu Afri Schoedon.

La începutul acestei săptămâni, aproximativ 60% dintre noduri și peste 75% din minerii ETC au confirmat actualizarea. Principalele platforme exchange, Coinbase, Poloniex, Binance, Bittrex, Kraken, Shapeshift și OKEx au confirmat cu ETC Labs că și-au actualizat software-ul pentru a sprijini upgrade-ul Atlantis.

Ethereum și Ethereum Classic urmăresc aceleași scopuri

CEO-ul ETC Lab, Terry Culver, a declarat că Atlantis semnalează dorința de a lucra cu Ethereum. Multe dintre EIP-urile Atlantidei sunt în Ethereum de ani buni și ar trebui să permită o mai mare interoperabilitate între platforme, în special pentru dapps.

„Acest hard fork arată clar că ne-am angajat să lucrăm compatibil și să colaborăm cu Ethereum. Dorim să găsim modalități prin care cele două lanțuri să se sprijine reciproc”,

a spus Culver.

Ethereum este un hard fork al rețelei Ethereum Classic ce a avut loc în 2016, în urma compromiterii smart contractului The DAO. La momentul respectiv, decizia de a anula tranzacțiile ilegale a dus la o separare a comunității în susținătorii ETH și ETC.