Un thread de Reddit acuză compania American Express (Amex) că sponsorizează și promovează anunțuri anti-cripto pe Twitter. Exemplul concret este un articol care a circulat pe rețeaua TicToc a Bloomberg ce pare să fi fost promovat de Amex.

Articolul, ”Industria cripto folosește mai multă energie electrică decît toate autovehiculele electrice din lume” a fost publicat de echipa de cercetători ai Bloomberg. Concluzia articolului este că minarea de criptomonede precum Bitcoin necesită cantități mari de energie electrică. Acest lucru reprezintă “călcâiul lui Ahile” al criptomonedelor – un argument popular și adesea contestat.

La momentul respectiv, tweet-ul avea peste 42.000 de vizualizări și 4100 de voturi. Pare să fi fost promovat de contul American Express.

Screenshot-ul a fost publicat pe Reddit de un utilizator ce a subliniat că furnizorul de carduri de credit promovează propaganda anti-criptomonede. Majoritatea participanților la discuția de pe Reddit au subliniat că Amex este în concurență directă cu sectorul cripto. Însă promovarea conținutului cripto-sceptic este lipsită de etică.

Aspectul interesant este că la tweet-ul respectiv a dispărut între timp mențiunea ”Promovat de American Express”. În teorie, Twitter oferă un instrument care permite listarea mesajelor promovate de un anume cont, însă acesta are eficiență redusă. Verificările efectuate au relevat că în prezent nu mai există legătură între contul Amex și articolul în cauză.

Există posibilitatea ca tweet-ul în cauză să fi fost șters de pe cont sau ca această controversă să fi fost creată artificial.

Cu toate acestea

discuțiile cu privire la rivalitatea între companiile de carduri de credit și comunitatea cripto sunt foarte populare.

În iunie de exemplu, VISA a înregistrat probleme tehnice majore. Acestea au dus la întreruperea tranzacțiilor cu cardurile de credit în Europa. La momentul respectiv, cripto-entuziaștii au subliniat că rețeaua Bitcoin a avut funcționalitate 99.98% de la lansarea pe 3 ianuarie 2009. Din acest punct de vedere, tranzacțiile cu criptomonede sunt mult mai eficiente față de sistemele bancare tradiționale.