Guvernul venezuelean a deschis un birou de vânzare pentru Petro, criptomoneda națională a țării, la sediul Superintendenței de Active Cripto (Sunacrip). Potrivit guvernului, investitorii pot achiziționa acum petro-ul cu mai multe monede fiat și criptomonede.

Luni, guvernul venezuelean a anunțat că publicul poate achiziționa acum criptomoneda națională direct de la Sunacrip. Aceasta este autoritatea care se ocupă de reglementarea tuturor activităților legate de cripomonede în Venezuela.

Petro a fost inițial susținut numai de petrol. Cu toate acestea, ultima versiune de whitepaper arată că moneda digitală este acum susținută și de aur, fier și diamant. Ziarul Correo del Orinoco, susținut de guvernul venezuelean, a scris:

”În această lună, vânzarea criptomonedei el petro este lansată cu succes pentru toți venezuelienii și cei care doresc să facă digital tranzacțiile financiare prin acest mecanism.”

Vicepreședintele economiei, Tareck El Aissami, a explicat că Petro poate fi în prezent achiziționat cu mai multe valute străine și criptomonede. Monedele acceptate de includ dolarul, yuanul și euro, iar criptomonedele acceptate includ BTC, ETH și XEM.

cryptocoin

Cumpărătorii pot vizita sediul Sunacrip pentru a cumpăra petro-ul cu numerar. Achiziționarea cu criptomonede poate fi făcută și pe site-ul oficial al Petro.

Pe 16 octombrie, șase exchange-urie cripto — Bancar, Afx Trade, Cave Blockchain, Amberes Coin, Cryptia și Criptolago — au fost autorizate de guvernul venezuelean pentru a tranzacționa Petro.

Delegații chinezi au cumpărat Petro

Vicepreședintele Venezuelei, Delcy Rodríguez, întărește legăturile cu China prin Banca Chineză de Dezvoltare, ca parte a Programului de redresare economică dezvoltat de Maduro, potrivit lui Correo del Orinoco.

“Delegația de la Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare din China a participat la vânzarea inițială a criptomonedei el Petro. Ca semn al încrederii, unii dintre membrii săi au cumpărat moneda digitală venezueleană cu yuani”

s-a anunțat în publicație.

Rodríguez a scris pe Twitter:

”Mulțumim fraților noștri din Republica Populară Chineză … primii la rând pentru a cumpăra Petros în yuan.”

De asemenea, o serie de oficiali guvernamentali din Venezuela s-au prezentat luni pentru a achiziționa criptomoneda și au primit un certificat de confirmare a achiziției.

“Superintendentul Joselito Ramirez a descris ziua ca un succes”, a spus El Aissami.

Ramirez l-a înlocuit pe Carlos Vargas în funcția de Superintendent al industriei cripto din Venezuela în iunie.

Nu există portofele pentru acestă criptomonedă

În prezent, link-urile pentru a descărca portofelele Petro pentru Windows și Linux pe site-ul oficial duce la pagini care nu sunt “găsite” pe serverul site-ului. Sunt disponibile numai ghiduri pentru utilizatori și pentru instalare.

Anterior, în magazinul Google Play a apărut și o aplicație de portofel Petro care a înregistrat peste 5.000 de descărcări și 275 de recenzii.

Cu toate acestea, El Aissami a explicat că “pe 15 octombrie, Google a suspendat portofelul”, susținând că va verifica funcționalitatea de criptare a portofelului înainte de reactivarea acestuia. În prezent, aplicația nu mai este disponibilă în magazinul Google Play.

În plus, exploratorul de blockchain al guvernului venezuelean pentru Petro afișează în prezent un total de 304 blocuri, în ciuda faptului că whitepaper-ul descrie un sistem de procesare de un bloc pe minut.

Opțiuni pentru Petro, anunțate pentru noiembrie

Inițial, vânzarea publică a Petro a fost programată pentru 5 noiembrie. Cu toate acestea, Ramirez a explicat că lansarea a fost avansată datorită

“fluidității cu care s-au desfășurat evenimentele și sprijinul președintelui Nicolás Maduro”

a declarat acesta pentru ziarul local El Universal.

Joi, El Aissami a dezvăluit încă două opțiuni petro, care vor fi activate pe site-ul Sunacrip pe 5 noiembrie: Petro Pago (plata) și Petro Ahorro (economii).

Vicepreședintele economic al Venezuelei s-a întâlnit cu reprezentanții băncilor de economii pentru a discuta despre planurile de economisire a Petro:

”Suntem în stadiul de cumpărare [al Petro]. Săptămâna viitoare va fi etapa de economii.”