Investitorul miliardar Warren Buffett se numără printre cei care cred că piața bitcoin este o mare bulă, gata să se spargă.

Conform MarketWatch, Buffet a vorbit pe această temă în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri în Omaha, la început de lună. Warren Buffett a discutat mai multe subiecte, printre care se numără și piața criptomonedelor. S-a arătat neîncrezător în valoarea acordată bitcoinului și a spus că se așteaptă ca acesta să scadă în orice moment.

„Oamenii sunt entuziasmați de mișcările de preț ample, iar Wall Street-ul le face pe plac” ar fi spus se pare acesta. Warren Buffett a descris bitcoinul ca pe o bulă. Conform publicației, acesta a criticat și ideea că bitcoinului i se dă o valoare pe piață.

Acesta le-a spus participanților:

„Nu poți să pui preț pe bitcoin pentru că bitcoinul nu produce valoare.”

Comentariile lui Buffett vin într-o perioadă semnificativă pentru prețul bitcoin. După ce a fluctuat în jur de 4300 de dolari americani la începutul lunii octombrie, prețul a crescut la mai bine de 6100 de dolari acum mai puțin de o săptămână.

Faptul că Buffeett a criticat atât de aspru bitcoinul nu este tocmai surprinzător, ținând cont că în 2014 îi sfătuia pe investitori să se ferească cu totul de bitcoin.

„Practic este un miraj”, spunea el la vremea respectivă.

Buffett nu este singurul observator al pieței care a vorbit despre evenimentele recente de pe piață. La început de săptămână, prințul saudit Al-Waleed din Talal a spus că se așteaptă ca bitcoinul să fie un eșec.

Alții au totuși altă abordare. Pe 24 octombrie, „decanul evaluărilor” de la Universitatea din New York, Aswath Damodaran, a spus într-o postare pe blog că bitcoinul este o monedă reală, nu o fraudă.

În mod bizar, părerile despre piața bitcoin sunt împărțite. În mediul academic, experimentul bitcoin a fost văzut ca un succes. Mai mulți miliardari ai lumii însă îl califcă ca pe un eșec.