Craig Wright s-a auto-proclamat drept creatorul Bitcoin și continuă să susțină această idee prin intermediul diferitelor bloguri și canale media. Săptămâna aceasta, el a susținut că Bitcoin este un concept pro-stat și a criticat WikiLeaks și alți membri ai comunității cripto.

Wright susține că Bitcoin este anti-anarhist

Într-o postare pe blog publicată pe 8 februarie, Craig a afirmat că Bitcoin și anarhia sunt concepte contrare. În opinia sa, criptomonedele ar trebui utilizate doar într-un context larg al “legii”.

“Bitcoin nu a fost conceput ca un sistem anarhist. A fost conceput pentru a permite comerțul și schimburile, dar în limitele legii. Blockchain nu împiedică impozitarea guvernului și nu distruge băncile. Nu a fost niciodată conceput pentru un astfel de scop.”

Discutând despre folosirea Bitcoin de către criminali, Wright l-a menționat pe fondatorul Silk Road, Ross Ulbricht. În prezent, acesta servește o pedeapsă cu închisoarea pe viață, pe care mulți o consideră exagerată.

“Nu-mi place Wikileaks, și nu am fost niciodată fan al metodelor lui Julian Assange. Mai important, mă opun cu fermitate piețelor infracționale. Ross Ulbricht și alții ca el sunt criminali.”,

a sustinut Craig.

WikiLeaks ripostează

WikiLeaks a decis să riposteze, afirmând că Wright este un mincinos ce a plagiat numeroase concepte.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, WikiLeaks l-a numit pe Wright un “mincinos patologic”, referindu-se la faptul că a falsificat documente pentru propriile sale scopuri.

“Craig S. Wright este un plagiator și un mincinos patologic care pretinde că este inventatorul lui Bitcoin”.

De altfel, WikiLeaks a contrazis frecvent afirmațiile lui Craig, demonstrând că acestea sunt false.

Wright continuă să fie un personaj controversat și adesea declanșează conflicte verbale în comunitatea cripto, în special în social media și la evenimente. Mai recent, australianul a provocat controverse la un eveniment în Rwanda, când a părut să afirme că “are mai mulți bani” decât întreaga țară.