Dezvoltatorii care au organizat bifurcația 2x nu mai vor să implementeze schimbările de protocol. Aceștia au renunțat la planul de a crește dimensiunea blocului bitcoin printr-o bifurcație fermă.

Bifurcația 2x este un upgrade la protocol care până acum a avut susținere din partea startupurilor și pool-urilor de minare. Planul urma să fie pus în aplicare la blocul 494 784 și să aibă loc undeva în jurul datei de 16 noiembrie. Scopul proiectului, conform celor implicați, era să folosească o măsură de creștere a capacității de tranzacționare, care este acum limitată de protocolul bitcoin.

Mike Belshe, director și co-fondator al furnizorului de portofele BitGo, a fost cel care a anunțat ieri că bifurcația 2x se suspendă. Acesta este unul dintre liderii proiectului Segwit2x. A spus că propunerea este mult prea controversată ca să meargă mai departe.

bifurcația 2x

„Din păcate, este clar că nu s-a format suficient consens ca să putem să facem un upgrade al blocului curat. Continuând pe calea de acum, am putea să împărțim comunitatea și să punem frână creșterii bitcoinului. Nu acesta este scopul Segwit2x”, a spus Belshe. „Deocamdată suspendăm planurile pentru upgrade-ul la blocuri de 2MB.”

Mesajul este semnat de asemenea și de companii care au susținut inițial upgrade-ul. Planul a fost făcut la o întâlnire în luna mai, la care au participat Wences Casares de la Xapo, co-fondatorul Jihan Wu de la Bitmain, directorul și co-fondatorul Bloq Jeff Garzik, Peter Smith de la Blockchain și Erik Voorhees de la Shapeshift. Aceștia au fost acuzați că au luat hotărârea fără să se consulte cu restul comunității și să dezbată public soluția.

Grupul a comunicat că speră în continuare că dimensiunea blocului va crește mai târziu. Așteaptă însă ca toată lumea să cadă de acord asupra unei soluții.

Dezvoltatorul Jeff Garzik a spus pe grupul de Slack BTC1 că vor continua să dezvolte soluții alternative și că s-ar putea să susțină „alte lanțuri ca bitcoin cash, litecoin și altele din familia bitcoin.”

Nu ai găsit ce căutai ? Citește despre părerea dezvoltatorilor Core despre bifurcația 2x.