Compania Binance, ce deține cel mai mare exchange cripto din lume, a anunțat recent proiectele la care lucrează în acest an. Printre acestea se numără dezvoltarea unui protocol de standardizare a adreselor cripto, indiferent de platformă sau token. De asemenea, planifică să lanseze Binance DEX, propriul exchange descentralizat, bazat pe tokenul nativ BNB.

Adrese standardizate pentru toate portofelele

Fundația pentru Interwallet Operability – FIO este o coaliție ce include numeroși funizori de portofele cripto. Planul său este de a dezvolta un protocol de standardizare a adreselor asociate cu portofelele cripto.

Din FIO fac parte exchange-ul ShapeShift, start-up-urile BRD și MyCrypto, precum și TrustWallet, achizițioant recent de Binance. Creatorul inițiativei este start-up-ul Dapix, înregistrat în Denver.

Acest protocol ar putea introduce noi caracteristici în ecosistemul fintech, cum ar fi posibilitatea platformelor e-commerce de a rambursa achizițiile cripto direct către un portofel personal. De asemenea, poate oferi utilizatorilor posibilitatea de a face transferuri folosind email-urile unei persoane.

“Portofelele și exchange-urile vor putea participa semnificativ la producția de blocuri [FIO]”,

a declarat fondatorul FIO David Gold.

cryptocoin
Noul protocol are un token nativ pentru procesarea comisioanelor, programat pentru testarea beta în cursul acestui an. Gold a declarat că acesta oferă exchnage-urilor posibilitatea de a obține venituri suplimentare prin crearea de noduri în această rețea.

Directorul economic al Binance, Ted Lin, a declarat că veniturile platformei au scăzut în timpul declinului pieței. Cu toate acestea, exchange-ul este încă profitabil, dar nu vor renunța la identificarea de noi oportunități de câștiguri.

Deși va dura probabil ani de zile ca FIO să ofere Binance un flux semnificativ de venituri, Lin a spus că strategia companiei este de a se concentra pe proiecte cu câștiguri pe termen lung.
“În cele din urmă, aceasta va avea un impact”, a spus Lin, descriind modul în care Binance acordă prioritate parteneriatelor. “Ce altceva putem face pentru a elimina blocajele?”

Binance DEX va fi lansat în acest an

În prezent, Binance lucrează la finalizarea propriului exchange descentralizat. Ce va fi lansat în cursul acestui an. Trust Wallet va fi primul portofel mobil cripto ce va a sprijini integrarea cu DEX și tokenul actualizat.

Pentru a sprijini lansarea Binance DEX, compania ia măsuri pentru creșterea adopției tokenului nativ BNB.

La sfârșitul anului trecut, Lin a spus că Binance a început să se adreseze jucătorilor din industrie pentru a vedea dacă vor accepta plățile BNB sau vor oferi reduceri utilizatorilor BNB.

“Acum primim mai multe cereri pe zi, despre includerea BNB în produsul sau serviciul lor”,

a spus Lin.

Dacă protocolul FIO va fi implementat, standardizarea adreselor și software-ul de mesagerie ar trebui să reducă riscul de erori umane în timp ce se trimit și se primesc criptomonede.

“Dacă tehnologia necesită cinci ani de funcționare a întregului ecosistem pentru a crea o alternativă mai bună, atunci ar fi bine să începem acum”,

adauga Lin.