În ciuda pieței în scădere, ce a văzut căderea prețurilor criptomonedelor cu 70 până la 80% în acest an, cererea pentru dezvoltatori blockchain este încă la un nivel maxim.

Potrivit lui Mehul Patel, directorul executiv al firmei de recrutare Hired din San Francisco, cererea pentru specialiștii în blockchain a crescut semnificativ în ultimele câteva luni. Disponibilitatea inginerilor software este deja scăzută, iar persoanele care au experiență în sectorul cripto sunt și mai rare.

"Există o cerere enormă pentru blockchain. Inginerii software sunt foarte puțini, dar specialiștii în blockchain sunt și mai puțini, și din acest motiv salariile ce li se oferă sunt foarte mari. "

Inginerul de software Dustin Welden, care lucreaza în prezent ca dezvoltator pentru Globys, a declarat că imediat după ce și-a schimbat titlul de inginer de software în inginer blockchain, a început să primească oferte atât de la startup-uri blockchain, cât și de la conglomerate.

Welden a declarat:

"Când titlul meu a devenit "inginer specialist în blockchain", am fost inundat de oferte. În fiecare zi primesc cereri de interviu pe LinkedIn. "

Pentru conglomerate de mari dimensiuni, cum ar fi IBM, Deloitte și Microsoft, este extrem de important să formeze o echipă competentă. Majoritarea acestora doresc să creeze echipe competente care să sprijine dezvoltarea tehnologiei blockchain în interiorul companiilor.

Pentru a intra rapid într-un sector în curs de dezvoltare, corporațiile trebuie să dispună de talente individuale, pentru a profita rapid de oportunități.

Patel a subliniat că strategiile pe termen lung ale conglomeratelor în sectorul cripto a condus la o creștere a cererii pentru inginerii specializați în tehnologia blockchain.

ICO-urile au creat dezvoltatori blockchain milionari

Creșterea pieței ICO-urilor în 2017 a permis creatorilor individuali să creeze aplicații descentralizate (dApps) și sisteme blockchain prin asigurarea de capital din partea publicului într-o perioadă scurtă de timp.

Proiectele cripto au acumulat milioane de dolari indiferent de obstacolele de reglementare implementate de piețe de vârf, cum ar fi SUA și Coreea de Sud.

"Nu știu nici un dezvoltator de Ethereum bun care nu este un milionar. Există un fel de goană după aur a programatorilor pentru a învăța limba de codare a banilor"

a declarat CEO-ul Aragon, Luis Cuende.

Acesta a reușit să strângă 29 de milioane în 2 minute pentru a construi un sistem de guvernare pentru  Ethereum.

Cantitatea masivă de capital disponibilă pe piața ICO incurajeaza pe oricine să își creeze propriile sisteme și produse de tip blockchain, în loc să se angajeze ca programatori cu normă întreagă, pe un salariu stabil.

Salariile inginerilor blockchain depășesc nivelul inginerilor și specialiștilor de la AI și pot ajunge la aproximativ 170.000 de dolari pe an. Din acest motiv, în lunile următoare, firmele de recrutare din domeniul tehnologic așteaptă un aflux de ingineri blockchain pentru a se alătura unor conglomerate majore pentru a eficientiza procesul de comercializare a tehnologiei și sistemele descentralizate.