Charlie Lee, fondatorul Litecoin (LTC), anunță că este unul dintre consilierii care contribuie la dezvoltarea smartphone-ului Exodus al companiei HTC.

Acest telefon se dorește a fi primul echipament mobil ce include tehnologia DLT, fiind anunțat ”primul telefon cu blockchain nativ”.

Luna trecută, HTC a anunțat de asemenea că Exodus va include un portofel digital ce suportă Bitcoin, Ethereum și Litecoin. Sistemul Lightning Network și aplicația CryptoKitties sunt de asemenea incluse.

Anunțul făcut pe Twitter de către HTC cu privire la adăugarea lui Charlie Lee, fondatorul Litecoin, în calitatea de consilier a proiectului a fost însoțit de declarația

”Un pas mic pentru SatoshiLite, un salt gigantic pentru blockchain”.

De partea sa, Charlie Lee a declarat că poziția de consilier al proiectului HTC este foarte importantă. Va permite dezvoltarea unui smartphone care să promoveze adopția criptomonedelor.

Faptul că Exodus va suporta atât LTC cât și Rețeaua Lightning ”în mod nativ”, înseamnă că populația va avea acces

”la un telefon cripto securizat care face tranzacțiile LN suficient de simple pentru adopția în masă”.

Până în prezent, HTC nu a anunțat detalii referitoarea la data la care se așteaptă să lanseze oficial noul smartphone. Directorul de dezvoltarea al companiei, Phil Chen, care s-a ocupat și de dezvoltarea HTC Vive, o cască pentru realitatea virtuală, a declarat că prețul Exodus va fi comparabil cu al rivalului Finney, de aproximativ 1000$.

Finney este un alt smartphone bazat pe blockchain ce este în dezvoltare de către compania Sirin Labs. Va folosi sistemul de operare proprietar dezvoltat de Sirin. Acesta a fost realizat special pentru siguranţa portofelelor digitale şi a tranzacţiilor online folosind criptomonede.

Există indicii

Conform cărora gigantul chinez Huawei are în lucru un smartphone similar, care să suporte aplicațiile descentralizate DApps bazate pe tehnologia blockchain, iar în luna martie au solicitat o licență pentru utilizarea sistemului de operare SIRIN OS.