Compania de procesare a plăților Crowdz a anunțat că a primit o finanțare de 5.5 milioane de dolari din partea Barclays bank și Bold Capital partners. Start-up-ul lucrează la un sistem de procesare rapidă a facturilor bazat pe tehnologia blockchain.

Crowdz intenționează să perturbe industria plăților, concentrându-se pe piața de creanțe globale în valoare de 9 trilioane de dolari. Ei au lansat platforma “Invoice Exchange” care permite companiilor să digitizeze automat facturile și să accelereze colectările de plăți.

Industria plăților pe hartie

Kevin Hopkins, fost economist al Casei Albe și acum strateg la Crowdz, a declarat că 90% din inventarul anual de peste 400 de miliarde de facturi din lume sunt prelucrate manual.

Co-fondatorul și CEO Crowdz, Payson E. Johnston, a declarat:

“Am fondat Crowdz cu scopul de a ne asigura că toate întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) au acces la fluxul de numerar de care au nevoie pentru a supraviețui și a crește. Din păcate, milioane de astfel de companii – care reprezintă 75% din comerțul B2B global și care au nevoie cel mai mult de finanțarea facturilor – au fost mult timp excluse de pe piață “.

În prezent, IMM-urile trebuie să aștepte până la 120 de zile sau mai mult pentru a fi plătite. Platforma Invoice Exchange lansată de Crowdz permite companiilor să transfere plățile “în câteva zile sau mai puțin”.

De asemenea, proiectul oferă o platformă de licitație prin care companiile își pot trimite facturile pentru bănci sau investitori pentru a obține oferte de finanțare fără a depune documente suplimentare.

Misiunea proiectului

Misiunea lui Crowdz de a revoluționa sectorul plăților se aliniază, de asemenea, cu sprijinul pentru inovarea financiară la Barclays.

“Crowdz împinge limitele plăților B2B cu platforma sa Invoice Exchange”,

a declarat John Stecher, directorul departamentului de tehnologie și inovare de la Barclays.

“Echipa noastră este încântată sa ajute proiectul, să intre în următoarea fază de creștere și așteptăm cu nerăbdare să îi susținem în continuare, deoarece ei încearcă să perturbe industria plăților, furnizând servicii superioare clienților și clienților noștri”.

În afara de Barclays, Crowdz a mai primit contribuții din partea TFX Capital Partners, Techstars Ventures și First Derivatives. Fondurile vor fi folosite pentru dezvoltarea produselor, marketing și vânzări.