Start-up-ul blockchain BitBond lansează primul STO reglementat din Germania
Platforma de creditare bazată pe blockchain Bitbond lansează primul Security Token Offering (STO) reglementat din Germania.
Compania își propune să strângă 3,5 milioane de euro pentru a continua activitatea de acordare de împrumuturi întreprinderilor mici. Primul STO reglementat din Germania Bitbond va fi deschis pe data de 8 iulie pentru investitori de pretutindeni, cu excepția SUA și Canada.
Prospectul STO a fost aprobat de autoritatea financiară germană BaFin. Tokenul security BB1 va fi răscumpărat de Bitbond după 10 ani.
Bitbond oferă împrumuturi pentru întreprinderile mici care utilizează platforme de e-commerce precum eBay și Amazon în Asia. Compania a prelucrat deja credite de afaceri de peste 15 milioane de dolari. Platforma suportă în prezent peste 150.000 de utilizatori din 80 de țări, folosind tehnologia blockchain pentru a facilita plățile transfrontaliere. De asemenea, folosește sistemul machine learning pentru a calcula scorul de credit al utilizatorilor.
Înființată în 2013, Bitbond a obținut deja peste 10 milioane de euro din finanțări de tip venture capital (VC) pentru a-și susține ofertele de împrumut.
IOTA implementează un upgrade pentru a reduce centralizarea rețelei
IOTA va implementa un upgrade de protocol pentru a înlocui mecanismul de securitate controversat numit Coordinator.
Mecanismul de consens existent este folosit pentru a asigura procesarea tranzacțiilor și prevenirea double spending. Sistemul a condus la acuzații de centralizare și lipsa de rezistență la cenzură. Noul upgrade numit Coordicide încearcă să remedieze acest lucru, deși există încă puține informații despre modul în care va funcționa.
Tokenul MIOTA a crescut cu 20% după publicarea acestei informații și se tranzacționează în prezent la 0.5$. IOTA are un market cap de aproape 1.5 miliarde de dolari, clasându-se pe locul 15 în topul CoinMarketCap.
Rakuten Wallet colaborează cu CipherTrace pentru securitatea noului exchange
Filiala cripto a gigantului japonez de comerț electronic Rakuten, Rakuten Wallet, a anunțat că va colabora cu firma de securitate CipherTrace pentru a asigura respectarea normelor de prevenire a spălării de bani (AML) pentru viitorul exchange pe care îl va lansa.
CipherTrace dezvoltă proceduri AML pentru industria cripto, soluții de criminalistică și de monitorizare a reglementărilor. Rolul său va fi de a contribui la îmbunătățirea siguranței investitorilor Rakuten Wallet, precum și la protejarea integrității și conformității noii platforme.
Rakuten intenționează să lanseze exchange-ul cripto în iunie. Potrivit companiei, platforma sa de tranzacționare va permite utilizatorilor să tranzacționeze active digitale prin intermediul unei aplicații smartphone. Deschiderea unui cont va fi gratuită, iar fondurile clienților vor fi stocate într-un portofel rece.
Baltimore dorește să declare stare de urgență din cauza unui atac ransomware
Administrația din Baltimore dorește să declare stare de urgență din cauza unui atac ransmoware. Atacul a fost descoperit pe 7 mai și a blocat servicii critice, cum ar fi tranzacțiile imobiliare și plățile online.
Atacatorii au cerut o răscumpărare de 13 Bitcoin pentru a debloca sistemele, dar orașul a refuzat să o plătească.
Virusul RobinHood folosit în realizarea atacului a fost dezvoltat pe baza versiunii EternalBlue creat de Agenția Națională de Securitate (NSA).
Guvernatorul statului Maryland ia în considerare solicitarea de fonduri de urgență pentru restaurarea serviciilor. Nu au fost publicate încă esitmări cu privire la cât va costa soluționarea problemei. Cu toate acestea, atacurile similare au costat autoritățile milioane de dolari. De exemplu, atacul asupra departamentului de transport din Colorado de anul trecut a costat 1.5 milioane de dolari. Atlanta a trebuit să cheltuiască 17 milioane de dolari pentru refacerea sistemelor în urma unui cyber atac similar.