O nouă înţelegere a fost semnată de către exchange-urile din China şi companiile de minerit care deţin o majoritate a puterii de hash. Părţile au ajuns la un acord pentru dezvoltarea SegWit2x şi pentru activarea acestuia.

Minerii sunt de partea SegWit2x

Segwit2x, cunoscut şi ca “Înţelegerea de la New York”, este un compromis iniţiat de Barry Silbert, CEO şi fondator al Digital Currency Group. Scopul consta în activarea patch-ului SegWit pentru rezolvarea problemelor de scalabilitate ale bitcoinului. Planul a fost adoptat de o parte importantă a minerilor şi de asemenea, de multe companii la nivel global.

La data de 17 iunie, Silbert a transmis pe Twitter: “Minerii din China, care reprezintă peste 80% din puterea de hash a reţelei, au reconfirmat că susţin SegWit2x”.
Confirmarea a survenit dintr-un anunţ efectuat joi de o coaliţie a minerilor şi a exchange-urilor din China, cunoscută sub numele de “Chinese Bitcoin roundtable”.

Testarea începe imediat

Grupul a avut o întâlnire în cadrul Global Blockchain Summit, care a avut loc între 14 şi 15 iunie, la Chengdu, China. Participanţii au confirmat că sunt de partea SegWit2x şi au elaborat un plan de testare şi de lansare pentru update. Acesta va avea loc înainte de lansarea BIP148, care este programat pe 1 august.

Conform unui utilizator de pe Twitter – Cnledger – printre pool-urile de minerit şi exchange-urile care au semnat acordul se numără: Bitmain’s Antpool, Btc.top, Bixin, Btcc Pool, F2pool, Huobi, Okcoin, Viabtc, BW, 1Hash, Canoe, Batpool şi Bitkan.Grupul a transmis:

“Pentru a rezolva congestiile din reţea, vom intensifica lucrul la rezolvarea problemelor de scalabilitate. Vom susţine un plan de dezvoltare stabil şi sănătos pentru bitcoin. Vom iniţia imediat un program de testare pe platforma testnet5. Programul se numește“btc1. Are scopul principal de a lansa o versiune oficială cât mai curând posibil, Grupul a mai adăugat: “Aşteptăm cu nerăbdare activarea SegWit2x, care este programată la data de 31 iulie.”

Planul lui Wu de prevenire a BIP148

Anunţul a apărut la scurt timp după ce compania Bitmain a făcut public planul său de protecţie pentru UASF. Jihan Wu, CEO al Bitmain a spus despre UASF că reprezintă un atac asupra bitcoinului. Wu a luat cuvântul şi în cadrul summit-ului de la 14 iunie. Acesta a discutat despre cum se poate preveni BIP148 şi despre efectele acestuia.

Nevoia de acţiune

Mulţi dintre minerii care au participat la summit sunt de părere că dezvoltatorii Bitcoin Core nu şi-au respectat promisiunea făcută în februarie 2016, în cadrul evenimentului Hong Kong Consensus. Aceştia ar fi trebuit să realizeze o bifurcare hard şi să mărească blocurile la 2MB. Prin activarea SegWit2x se va reuşi însă acest lucru.

Sursa – News.bitcoin.com