Opera a lansat browserul “Web 3-ready” pentru Android, ce integrează numeroase facilități pentru criptomonede și blockchain. Acesta integrează un portofel cripto, oferă suport pentru Ethereum (ETH) și interacțiuni cu aplicații descentralizate (DApps). Lansarea a fost anunțată la evenimentul Hard Fork Decentralized din Londra.

Charles Hamel, manager de produs al companiei Crypto Opera, a subliniat că:

”Noul produs își propune să elimine “fricțiunea” implicată de utilizarea online a criptomonedelor și accesarea Web 3 prin aplicații sau extensii speciale, în încercarea de a face tehnologiile emergente mai accesibile”.

Hamel a explicat de asemenea că au optat pentru Ethereum și API-ul Ethereum Web3 deoarece există percepția că protocolul “are cea mai mare comunitate de dezvoltatori care construiește Dapps” și un “avânt semnificativ” în spate.

Krystian Kolondra, vicepreședinte executiv al browserelor la Opera, a declarat că decizia este o încercare de a

“accelera trecerea criptomonedelor de la speculații și investiții la utilizări pentru plățile efective și tranzacții în viața de zi cu zi a utilizatorilor noștri”.

Opera a anunțat la începutul lunii august că va integra un portofel cripto încorporat pentru browser-ul său de desktop. Versiunea mobilă a broserului ”Web-3 ready” s-a aflat în testare beta încă din luna iulie.

În septembrie, compania a lansat o versiune beta interoperabilă “Labs” pentru Android cu portofel integrat, Web 3.0 și DApp. Tot în această lună, Opera a încheiat parteneriat cu firma de consultanță și servicii financiare blockchain Ledger Capital. Scopul colaborării este de explora posibilele aplicații de tip blockchain în cadrul produselor și ecosistemului său.

“Web 3.0” este un termen care a fost conceput inițial pentru a se referi la ambiția pentru dezvoltarea unui nou tip de internet semantic. Conceptul este folosit din ce în ce mai des pentru a se referi la evoluția unui internet mai inteligent, deschis și distribuit. Noua rețea implică utilizarea tehnologiei blockchain, a sistemelor de calcul descentralizate și a monedelor digitale.

“[Opera] cred că toate browserele vor integra în cele din urmă un model de portofel cripto, ceea ce va permite lansarea de noi modele de afaceri pe web”

a declarat Hamel.