Proiectul Lite.im dorește să faciliteze tranzacțiile cu criptomonede pentru persoanele cu acces limitat la internet, prin intermediul aplicației Telegram. Fondatorul Litecoin, Charlie Lee, a promovat proiectul pe Twitter, lăudând echipa din spatele proiectului pentru inițiativă.

Compania ce susține proiectul Lite.im

Este startup-ul blockchain Zulu Republic, înregistrat în Zug, Elveția, și specializat pe crearea de aplicații descentralizate (DApps) pe blockchain-ul Ethereum.

În conformitate cu postările de pe blogul Zulu, noul serviciu va permite utilizatorilor solicitarea de informații cu privire la balanța conturilor LTC. Totodată facilitează și trimiterea LTC către un portofel sau o adresă de e-mail. Accesul se realizează prin intermediul unor mesaje text trimise prin aplicația de mesagerie Telegram, utilizând API-ul Zulu.

Proiectanții susțin că datele cu privire la cheile private și parolele nu sunt gestionate de companie.Ele sunt securizate prin criptarea RSA. Pentru moment, Lite.im va putea fi utilizată doar prin intermediul Telegram, aleasă datorită sistemelor de criptare performante. Însă planurile viitoare includ utilizarea aplicației prin intermediul mesajelor text (SMS). Facilitează astfel tranzacțiile pentru persoanele care nu au acces la internet sau nu dețin un smartphone.

Zulu subliniază că aproximativ 64% din populația lumii dețin un telefon mobil. Dintre aceștia doar 33% au un smartphone care oferă acces la internet. Compania dorește astfel să ofere opțiuni financiare populației marginalizate de sistemele bancare convenționale sau care trăiesc sub regimuri autocratice ce controlează accesul la internet.

De asemenea, proiectul Lite.im oferă posibilitatea de a trimite Litecoin

”celor care nu au deja un portofel LTC sau a căror adresă nu o cunoașteți, chiar dacă recipientul nu știe încă să folosescă criptomonedele”.

În prezent, Litecoin este ce-a de-a șaptea criptomonedă ca market cap. A fost lansată în 2013 ca alternativă mai rapidă și mai ieftină decât Bitcoin. În prezent, LTC se tranzacționează la aproximativ 63 de dolari, valoarea record din decembrie 2017 fiind de 351$.