Din ianuarie 2017, Litecoin a scăzut cu 50%, în mod similar cu majoritatea criptomonedelor. Acest lucru a stârnit critici la adresa lui Charlie Lee, părintele Fundației Litecoin.

Criticii susțin că acestă scădere drastică nu dă semne de remediere. Asta în contextul în care criptomoneda se tranzacționează cu aproximativ 85 de dolari, după ce reușise să ajungă la 375$.

Comentariile negative l-au determinat pe Charlie Lee să protesteze pe Twitter, susținând că face tot posibilul pentru a împinge prețul la 400$. Deși scopul principal al Fundației Litecoin este dezvoltarea unui proiect care să fie util societății, nu să creeze profituri financiare.

Lee a declarat că Litecoin va reveni la valori apreciabile. Aceasta mai ales că fundația oferă sprijin tuturor celor care participă la dezvoltarea de aplicații care să sprijine creșterea prețului.

Una dintre cele mai interesante proiecte din ultimele luni este parteneriatul încheiat cu TokenPay. În urma lui, Fundației Litecoin i-au revenit 9.9% din acțiunile băncii germane WEG Bank.

“Cel mai bun caz este că, cu această bancă, suntem capabili să creăm și să livrăm soluții cripto, cum ar fi cardurile de debit, procesarea comercianților și alte soluții inovatoare. Cu toate acestea, chiar și cu o miză și o influență la bancă, nu este garantat că acest lucru va reuși. Oamenii au adus preocupări valide în legătură cu care trebuie să lucrăm și să fim aprobați de către jucătorii din sistemele financiare actuale precum Visa și SWIFT, însă cu siguranță avem șanse mult mai mari să reușim acum că avem o participație într-o bancă cu licențe bancare”

a declarat Charlie Lee după achiziție.

Litecoin, creată de Lee în 2011 ca un fork al Bitcoin, s-a comercializat întotdeauna ca o rețea de plăți. Este așa-numitul “argint pentru aurul Bitcoin” mai degrabă, decât un concurent direct la criptomoneda emblematică.

Meritul Fundației Litecoin

Unii maximaliști Bitcoin au recunoscut valoarea Litecoin ca mediu de test pentru dezvoltarea Bitcoin. Fapt dovedit de adoptarea inițială a soluției de scalare Segregated Witness (SegWit) făcută cu mult înainte de activarea sa pe rețeaua Bitcoin.

În luna iulie, aplicația RobinHood a inclus Litecoin pe platforma de tranzacționare cu comision 0 pe care o gestionează. Iar în luna iunie platforma britanică CryptoFacilities a lansat ETF Litecoin, reglementate de autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie.