Cea mai mare companie telecom, AT&T, a anunțat lansarea unei serii de soluții blockchain. Acestea pot fi utilizate în industrii interesate de automatizarea și digitalizarea proceselor.

Conform declarațiilor companiei, serviciile sunt aplicabile în industria manufacturieră, comerțul cu amănuntul și asistența medicală. Conglomeratul a susținut că clienții săi

“vor avea resurse mai bune pentru a urmări și gestiona informațiile din mai multe părți”

utilizând platforma blockchain cu acces restricționat “extrem de sigură” pe care au dezvoltat-o.

Tehnologia blockchain – Retrospectiva anului 2019

Setul de soluții blockchain AT&T poate fi utilizat în industrii verticale, cum ar fi:

  • Fabricația – Originea pieselor și circulația mărfurilorîn cadrul fabricilor și calitatea de la creație până la livrare către consumator.
  • Retail – Asigură autenticitatea produselor, urmărește procesul de livrare a comenzilor, reducând deșeurile și stocurile excesive.
  • Healthcare – ajută la menținerea și permite partajarea extrem de sigură a directoarelor de înregistrări ale pacienților actualizate.

Noua platformă a fost creată special pentru a se putea interconecta cu sisteme similare, precum IBM blockchain și Microsoft Azure. De asemenea, instrumentele Internet of Things pe care  AT&T le utilizează în prezent pot fi utilizare pentru a facilita automatizarea și monitorizarea proceselor.

Declarațiile făcute la lansare

evidențiază punctele forte ale noii platforme în urmărirea provenienței și circulației mărfurilor pentru producători. Ea permite de exemplu furnizorilor de asistență medicală să împărtășească datele pacientului, menținând în același timp confidențialitatea datelor private. De asemenea, poate ajuta comercianții cu amănuntul să gestioneze stocurile și să urmărească livrările.

Andy Daudelin, vicepreședinte al AT&T Business, a declarat că tehnologia blockchain reprezintă

“transformarea modului în care multe companii își desfășoară activitatea”.

Acesta a subliniat:

”Blockchain îmbunătățește securitatea și permite o mai bună gestionare a tranzacțiilor prin procese complexe. Utilizând capabilitățile rețelei noastre globale și IoT, AT&T îmbunătățește blockchain prin furnizarea de soluții de tip edge-to-edge care automatizează urmărirea și care pot chiar monitoriza condițiile de mediu pe tot parcursul procesului”.

AT&T activează în domeniul cercetării și aplicării soluțiilor blockchain de mai mulți ani, astfel încât lansarea acestei soluții nu este surprinzătoare. De altfel, majoritatea giganților tehnologici din piața mondială precum Microsoft, SAP, Oracle și IBM au lansat recent soluții similare.

CryptoZZ