Microsoft a anunțat că noua platformă Azure Blockchain Workbench va oferi noi instrumente de creare a aplicațiilor blockchain pentru dezvoltatorii care doresc să lucreze cu tehnologia DLT.

Microsoft Azure pune la dispoziția utilizatorilor ”structura pentru crearea aplicațiilor blockchain în câteva click-uri”. Mai simplu, Microsoft încearcă să simplifice modalitățile în care companiile și echipele de dezvoltatori pot crea aplicații bazate pe blockchain-ul Azure.

”Suntem încântați să anunțăm lansarea publică a Azure Blockchain Workbench, un instrument care poate reduce timpul de creare a aplicațiilor blockchain de la câteva luni până la câteva zile”,

a anunțat managerul general al Azure Matthew Kerner.

”Workbench facilitează devoltarea aplicațiilor prin automatizarea infrastructurii, astfel încât dezvoltatorii se pot concentra pe logica aplicațiilor, iar oamenii de afaceri se pot concentra pe definirea și validarea acestora.”

Unii parteneri ai Microsoft au avut deja ocazia să utilizeze Workbench, precum Bank Hapoalim din Israel, producătorul de alimente Nestle și producătorul de software Apttus.

Microsoft Azure colaborează cu Hyperledger, Națiunile Unite, consorțiumul de cercetare R3 și Grupul de Cercetare din cadrul Universității Conell pentru a studia diferite aspecte ale tehnologiei blockchain.

Principala preocupare a companiei Microsoft este dezvoltarea tehnologiei blockchain pentru verificarea și stocarea datelor de identitate, dar această lansare demonstrează că este dispusă să faciliteze accesul oricăror dezvoltatori interesați de a profita de avantajele oferite de noua industrie.