Proiectul Qtum a decis să sponsorizeze cercetătorii de la Universitatea Columbia cu 400.000$ pentru a sprijini eforturile de dezvoltare. Banii vor fi folosiți pentru a dezvolta un nou limbaj de programare pentru Ethereum.

Noul limbaj, cu nume de proiect “DeepSEA”, va permite rezolvarea unor provocări actuale generate de sistemele de operare de bază.

Sistemele de operare și hipervizoarele sunt în mare parte scrise în limbaje de nivel inferior precum C-like. Se creează așadar conflicte între raționamentul formal la nivel înalt și sistemele de nivel scăzut. Aceasta înseamnă că primul raționament trebuie să se refere la un nivel ridicat de abstractizare, dar cel de-al doilea sistem trebuie să manipuleze efecte la nivel scăzut și resurse hardware.

Grantul va fi utilizat de o echipă de doi doctoranzi și alți studenți postdoctorali, condusă de Ronghui Gu. Acești cercetători vor dezvolta noul limbaj de programare și vor dezvolta alte instrumente pentru aceasta. Cu aceste evoluții, contractele inteligente ar putea deveni mai fiabile, mai fiabile și mai adoptabile.

Profesorul Gu este co-fondatorul start-upului blockchain CertiK, ce a fost de asemenea sponsorizat de fundația Qtum. Proiectul își propune să demonstreze matematic că contractele inteligente și ecosistemele blockchain nu au bug-uri și sunt rezistente la diferite atacuri. Mai multe ICO-uri care și-au dezvoltat propriile platforme au fost afectate de contractele inteligente scrise greșit.

Proiectul Qtum este înregistrat în Singapore

dezvoltă o platformă de aplicații hibride blockchain open source. Proiectul pune un accent deosebit pe contractele inteligente și aplicațiile descentralizate (DApps). Tehnologia sa principală combină un fork al Bitcoin Core cu sistem numit Account Abstraction Layer permite utilizarea mai multor Mașini Virtuale. Aceastea includ Mașina Virtuală Ethereum (EVM) și consensul Proof-of-Stake (PoS).

Proiectul Qtum se clasează în prezent pe locul 28 în topul criptomonedelor, cu un marketcap de 209 milioane de dolari. Tokenul Qtum poate fi achiziționat pentru 2,35 USD.