Prețul bitcoin a trecut de 7000 de dolari americani. Avem un suport puternic la 6900 și încă unul la 7100 de dolari, iar prețul pare să își continue creșterea. După analiza tehnică a prețului bitcoin, ne aflăm în plin trend ascendent înainte de bifurcația lanțului.

Momente cheie – analiza tehnică a prețului bitcoin

  • Prețul bitcoin a luat-o la goană și a trecut de pragul de 7000 de dolari americani la scurtă vreme după miezul nopții. Deja este greu să evaluăm în felul ăsta, după ce bitcoinul a avut probleme în China, dar bitcoinul a crescut ca de obicei în jurul orei la care „se trezesc chinezii”.
  • Pragul anterior de 6930 de dolari este în continuare intact. Perechea bitcoin-dolar va continua să crească atâta timp cât se păstrează deasupra pragului de 6900.

analiza tehnică a prețului bitcoin

Suportul prețului bitcoin

Ieri analiștii deja discutau care ar fi șansele ca bitcoinul să sară peste nivelul de 7000 de dolari în bitcoin. Prețul a spart relativ ușor rezistența de 7000 de dolari și a format noi maxime. A trecut chiar de 7200 și 7300 de dolari, atingând în cea mai bună perioadă prețul de 7433 de dolari. Între timp am avut și o corecție. La momentul scrierii articolului o fisă costă 7200 de dolari la cursul BTCXchange.

Vânzătorii au reușit să străpungă un prag de retragere Fib 38,3%, de la 7280$ la 7333$. Cu toate acestea, mișcarea descendentă este limitată de suportul la 6800 de dolari. Partea bună este că linia de trend ascendent își are acum suportul la 6930 de dolari și își protejează pierderile pe graficul pe ore.

Mai mult, nivelul de retragere Fib 50% limitează orice mișcare descendentă.

Perechea bitcoin dolar este în continuare în creștere, și se tranzacționează deocamdată peste 7000 de dolari. Ar trebui să își mențină linia de suport și să rămână peste 6900 de dolari ca să crească și mai mult pe termen scurt.

Avem o rezistență la 7100 de dolari și încă una la valorile maxime de 7333 de dolari. Per total, sfatul este ca pe termen scurt să cumpărați la minime atâta timp cât prețul este peste 6900 de dolari.

Rezumatul indicatorilor tehnici

MACD pe ore  – MACD-ul și-a redus ușor panta optimistă

RSI pe ore (indexul de forță relativă) – se află fix deasupra nivelului de 50 de puncte.

Nivelul de suport important – 6900 de dolari.

Nivel de rezistență principal – 7333 de dolari.

Pentru nostalgici – puteți să citiți aici analiza de acum FIX un an – prețul bitcoin era de 735 de dolari.

Atenție ! Analiza tehnică a prețului bitcoin nu poate fi niciodată 100% precisă. Acest articol nu este consultanță financiară. Nu uitați că lucrați pe o piață volatilă și nu investiți mai mult decât puteți să pierdeți.