Prețul bitcoin este în scădere, iar acest lucru se vede deja pe graficul pe o oră. Am putea să avem o revenire la zona de interes, în jur de 16 000 de dolari.

Atenție ! Analiza tehnică a prețului bitcoin este pur orientativă și nu reprezintă sfat financiar. Piața bitcoin este una volatilă. Nu investiți mai mult decât puteți pierde. Pentru informații despre investiții, consultați un analist financiar autorizat. 

Momente cheie pentru prețul bitcoin

Prețul bitcoin continuă să scadă și abia a scăzut sub 13 500 de dolari.

Prețul pare să prindă un nivel de suport în zonă și probabil că o să își facă o corecție în sus.

Dacă aplicăm retragerea fibonacci vedem niște puncte de inflexiune prin apropiere care ar putea să se comporte ca rezistențe.

Semnale ale indicatorilor tehnici

Mișcarea medie simplă (SMA) pe 100 de zile este sub mișcarea medie simplă (SMA) pe 200 de zile. Acest lucru confirmă că cea mai fragilă rezistență este cea inferioară. Asta înseamnă că este cel mai probabil ca lichidarea să continue.

Fibonacci 61,8% este mai aproape de rezistența liniei de trend în scădere care s-a menținut în ultimele zile. Coincide de asemenea cu suportul de la 16 000 de dolari care a fost deja străpuns.

analiza tehnică a prețului bitcoin

Fibonacci 38,2% se apropie de nivelul psihologic de 15 000 de dolari, care ar putea de asemenea să conțină o serie de comenzi de lichidare.

Fibonacci 50% se află la 15 285 de dolari.

Stocastica se retrage din zona de supravânzare și reflectă o oarecare revenire din presiunea de cumpărare, care ar putea să permită o corecție a pieței o perioadă. Cifra RSI este de asemenea în creștere, deci și prețul bitcoin ar putea să îi urmeze.

Factorii pieței

Scăderea persistentă a prețului bitcoin se datorează probabil traderilor care își lichidează pozițiile înainte de încheierea anului. În cele din urmă, euforia de după lansarea contractelor future pe bitcoin s-a risipit. Nu mai avem cataliști majori care să propulseze un nou raliu.

Pe de altă parte, sunt programate câteva upgrade-uri la rețea, presărate până în martie anul viitor. Acest lucru ar putea să facă bitcoinul mai puternic ca niciodată. Cu toate acestea, problemele legate de manipularea tranzacțiilor bitcoin au erodat oarecum încrederea în criptomonedă.

Între timp, dolarul este susținut de progresele în ceea ce privește reforma fiscală în america. Guvernul este în plin proces de implmementare a reducerilor de taxe pentru corporații. Acest lucru ar urma să fie foarte pozitiv pentru afaceri și consumatori, ceea ce ar crește șansele să avem parte de o creștere a ratelor federale la anul.

Te interesează să citești zi de zi analiza tehnică a prețului bitcoin ? Abonează-te la newsletterul GoanaDupăBitcoin și din 2018 vei primi analizele tehnice direct pe email de luni până vineri.

Atenție ! Analiza tehnică a prețului bitcoin este pur orientativă și nu reprezintă sfat financiar. Pentru informații despre investiții, consultați un analist financiar autorizat.