O nouă plângere colectivă a fost depusă împotriva exchange-ului Coinbase cu privire la activități de insider trading.

Documentele oferă detalii cu privire la modul în care anumite persoane au profitat de lansarea Bitcoin Cash pe platformă în luna decembrie a anului trecut.

Documentul, depus la 20 noiembrie la Tribunalul Districtual din California, acuză compania că “a făcut declarații false și înșelătoare” cu privire la lansarea Bitcoin Cash. De asemenea, se detaliază modul în care exchange-ul a provocat scăderea prețului Bitcoin. În același timp, cei ce au știut de lansarea Bitcoin Cash au putut să cumpere și să vândă criptomoneda înaintea altor clienți.

Plângerea a explicat:

“Ca o consecință a acestui sistem, indivizii acuzați și Coinbase au permis companiei să obțină comisioane semnificative din tranzacțiile clienților săi. Coinbase a obținut o repartizare pe un preț umflat pentru BCH și a evitat o “exploatare” a situației de către vânzătorii nerăbdători să profite de prețul umflat. Platforma a închis tranzacțiile cu câteva minute de la listarea publică a BCH. Anumiți insideri au fost poziționați în avans și au vândut BCH la prețuri umflate în timpul lansării “.

Depunerea de marți vine la mai puțin de o lună după ce un judecător federal a respins inițial procesul reclamantului Jeffrey Berk. La acel moment, judecătorul Vince Chhabria a declarat că nu era clar care ar fi fost temeiul juridic al lui Berk. Judecătorul nu a înțeles ce credea acesta că ar fi trebuit să facă Coinbase sau cum ar fi putut evolua mai bine.

Plângerea modificată

susține că lansarea nu a reușit să respecte standardele de listare a tokenurilor pe GDAX (acum Coinbase Pro). În plus, Coinbase a anunțat că va notifica investitorii din timp despre data la care va permite retrageri de numerar. În realitate, exchange-ul a deschis retragerile fără avertisment, afirmă procurorul.

Atunci când Bitcoin Cash a fost listat pe platformă,  numai comenzile de cumpărare au fost permise. Din acest motiv, s-a realizat o creștere artificială a prețului, spun reclamanții.

Reclamanții solicită despăgubiri și restituiri, într-o sumă care urmează să fie stabilită în proces, precum și costurile suportate în cursul procesului.

Documentul se încheie prin solicitarea unui proces cu juriu cu privire la acuzațiile de insider trading înaintate.

Coinbase trebuie să furnizeze un răspuns până pe 20 decembrie. Ambele părți vor avea ocazia să depună documente ulterioare și este prevăzută o audiere pentru 31 ianuarie 2019.