Platforma Coinbase, cea mai mare platformă de tip exchange din SUA, a anunțat unele modificări de procedură importante pentru clienți.

Va permite alocarea de fonduri în portofelele utilizatorilor imediat după efectuarea transferului bancar. Astfel se va putea realiza achiziționarea de criptomonede instant.

În prezent, durează aproximativ 5 zile până când fondurile sunt transferate propriu zis în conturile Coinbase. Însă compania a decis să acorde credit imediat. Asta deoarece este neplăcut pentru clienți să aștepte atât de mult timp până când pot începe să tranzacționeze.

”Efectuăm alocarea instantă când vine vorba despre transferurile bancare și cardurile de debit, însă achizițiile prin debite directe din contul dvs. bancar pot dura câteva zile pentru a apărea. Cu această actualizare, clienții vor primi un credit imediat pentru fondurile trimise din contul lor bancar. Aceștia pot apoi să cumpere și să vândă cripto utilizând portofelul lor USD, dar nu pot retrage criptomonedele de pe platforma Coinbase până când fondurile provenite de la banca lor s-au transferat”.

Platforma Coinbase

A anunțat de asemenea că limita de achiziție zilnică a fost ridicată la 25.000$. Asta pentru conturile care aparțin celor ce și-au verificat indentitatea.

În prezent, această modificare se aplică doar cetățenilor americani, însă în viitorul apropiat va fi disponibilă și altor naționalități.

Purtătorul de cuvânt al Coinbase a declarat:

”Aceste modificări au fost realizate în baza experienței pe care am acumulat-o în ultimii șase ani, în calitatea de platformă specializată în criptomonede. Ne mândrim cu faptul că suntem cea mai bine reglementată platformă de tip exchange din lume.
În ultimii ani, ne-am concetrat pe dezvoltarea unor sisteme de detecția a fraudelor avansate, bazate pe sistemul machine learning, astfel încât acum putem oferi experiențe îmbunătățite pentru utilizatorii noștri și putem preveni pierderile cauzate de fraude”.

De asemenea, Coinbase a anunțat că va include suport pentru criptomoneda Ethereum Classic pe platforma Coinbase Pro. Lansarea va avea loc în patru stadii – transfer-only, post-only, limit-only și full trading.