Părerile despre prețul bitcoin sunt foarte variate. Unii se așteaptă să vadă un preț cu șase zerouri până în 2020. Alții cred că bitcoinul o să piardă din valoare. Economistul de la Harvard Kenneth Rogoff este convins că valoarea bitcoinului o să ajungă la 100 de dolari destul de curând.

Cei mai vechi din comunitatea bitcoin și-l amintesc pe Kenneth Rogoff, care a făcut niște predicții de preț interesante în ultimii ani. Economistul de la Harvard este convins că monedele digitale nu au un viitor prea strălucit. Rogoff a spus în mai multe rânduri că aceste piețe se vor prăbuși când o oamenii or să redevină raționali. Doar timpul poate să spună dacă reținerile lui or să se materializeze sau nu în viitor.

După spusele economistului de la Harvard, moneda bitcoin o să ajungă în curând să coste 100 de dolari.

„Sunt șanse mai mari ca în zece ani bitcoinul să ajungă la 100 de dolari, decât la 100 000 de dolari”, a comentat acesta.

Declarația este una remarcabilă, iar Rogoff a comentat mai pe larg subiectul. Acesta crede că odată ce scoatem din ecuație spălarea de bani și evaziunea fiscală, utilitatea bitcoinului este destul de minimală. Economistul de la Harvard consideră că bitcoinul este o unealtă pentru activități infracționale. De aceeași părere sunt și multe guverne din întreaga lume astăzi.

Studiile recente de la Blockchain Intelligence Group arată că bitcoinul este folosit mai puțin în scopuri ilegale. Totuși, este la baza a aproape 20% din tranzacțiile ilegale. Chiar și așa, asta arată că infractorii caută alte soluții în acest sens – nu se știe dacă se îndreaptă către altcoinuri sau soluții tradiționale.

Reglementările guvernamentale nu contează deocamdată

Este clar că mai multe guverne caută să reglementeze criptomoneda. Crearea unui cadru legislativ de succes nu o să fie ușoară. Natura descentralizată a criptomonedelor face aproape imposibilă aplicarea reglementărilor tradiționale. Economistul de la Harvard Kenneth Rogoff crede că reglementările guvernamentale or să facă prețul să scadă. Recunoaște că niște reglementări la acest nivel or să dea roade doar în timp.

Japonia a legalizat bitcoinul ca formulă de plată. Este posibil ca și alte țări să facă la fel în viitor. Dacă trendul continuă, economistul de la Harvard o să poată să-și retragă predicțiile. Deocamdată, mai multe guverne încearcă să înțeleagă industria. Nu se știe care va fi abordarea lor. Așadar, impactul posibil al reglementărilor este deocamdată un non-factor.

Dacă predicțiile lui Rogoff au o bază reală sau nu, rămâne de văzut. Orice este posibil în lumea criptomonedelor. Deocamdată, reglementările nu sunt neapărat o problemă. Guvernele așteaptă să vadă cum se dezvoltă tehnologia de la bază. Este posibil ca bitcoinul să fie în continuare pe val. Chiar și economistul de la Harvard a mai făcut predicții greșite până acum, mai ales despre bitcoin și despre criptomonede.