Utilizatorii cu conturi pe Binance, cel mai mare exchange din lume după volum, au raportat pe Reddit activitate suspicioasă pe conturile lor.

Inițial, utilizatorii au raportat că toate monedele deținute sunt vândute la prețul pieței pentru a achiziționa moneda Viacoin/VIA, iar ulterior reprezentanții Binance au afirmat că este vorba de fapt de anumite API-uri care au fost compromise. Astfel, au fost afectate conturile ce utilizează aplicații de tranzacționare și se pare că boții s-au activat subit, acționând fără controlul titlularilor de cont.

Binance a inițiat o investigație cu privire la activitatea de pe conturi, dar au susținut că nu platforma în sine este compromisă, ci conturile care folosesc boți pentru tranzacționare. Până la clarificarea situației, exchange-ul a blocat funcția de retragere, pentru a preveni dispariția fondurilor.

Majoritatea altcoinurilor au fost utilizate pentru achiziționarea de Viacoin, al cărei preț a crecut cu 40% într-o zi, până la 3,53$, iar volumul de tranzacții a crescut de 10 ori pe parcursul zilei de 7 martie. Este posibil ca hackerii din spatele incidentului să fi utilizat metoda aceasta deoarece au posibilitatea de a profita de variațiile de preț pentru a transforma ulterior VIA în alte monede.

Moderatorii threadului CryptoCurrency recomandă utilizatorilor să dezactiveze boții de tranzacționare de pe Binance sau să resetaze cheile API utilizate.

Binance a anunțat pe Twitter că va ține la curent utilizatorii cu măsurile luate pentru remedierea situației.