Săptămâna trecută a fost una destul de agitată pentru Ethereum, cu fluctuații de preț între 1.000 și 1250$. Săptămâna aceasta însă, cea de-a doua cea mai mare criptomonedă pare să se pregătească de un nou maxim istoric.

Ethereum se pregăteste de un ATH

În prezent, ETH se tranzacționează în jurul valorii de 1380$, o creștere de aproape 200$ în ultimele trei zile. Analiștii sunt de părere că, dacă va reușit să depășească și să se mențină peste pragul de 1350$, sunt șanse mari de un nou ATH.

”Credem că Ethereum va putea stabili un nou ATH în următoarele săptămâni. Creșterea ar putea continua până la începutul lunii februarie, când CME va lansa contractele futures Ethereum. În acest caz, prețul poate crește pentru o perioadă destul de lungă de timp și poate ajunge chiar la intervalul de 1.800 – 2.000 USD”

sunt de părere analiștii de la Crytherium.

În plus, în conformitate cu datele CryptoQuant, cantitatea de ETH de pe exchange-uri este foarte redusă. Acest lucru semnalează atât faptul că deținătorii sunt pregătiți să HODL, cât și că reducerea ofertei ar putea alimenta creșterea prețului.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Între timp, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 37.200$, iar Grayscale a achiziționat încă 16.000 BTC. Analiștii sunt nerăbdători să vadă BTC depășind din nou pragul de 40.000$, însă o perioadă de creștere stabilă este preferabilă unor fluctuații masive.

O evoluție remarcabilă a avut-o Polkadot (DOT), care și-a dublat valoarea în ultima săptămână. DOT se situează în prezent pe locul 4 în topul criptomonedelor, cu un market cap de 15.3 miliarde de dolari. Prin comparație, XRP a căzut pe locul 5 cu doar 13.3 miliarde.

În același timp, tokenul nativ al Binance, BNB, a atins un nou ATH cu doar o zi înainte de arderea trimestrială periodică. BNB a ajuns la 46.8$ în cursul zilei de ieri, iar în prezent se tranzacționează la 45$. Creșterea de preț ar putea fi justificată de interesul comunității – Binance Chain a lansat recent capabilități de contracte inteligente care permit aderarea aplicațiilor de finanțare descentralizată (DeFi) și a swap-urilor de active încrucișate.