Orice investitor în criptomonede s-a confruntat la un moment dat cu pierderi sau eșecuri. Indiferent cât de atent ați studiat proiectul sau tokenul în care ați investit, se întâmplă uneori ca acesta să fie o investiție nereușită.

Indiferent de motiv, rezultatul final este că fondurile au fost pierdute irevocabil. Tot ce puteți face din acel moment este să priviți spre viitor și să învățați din greșelile din trecut.

Este mai ușor de spus decât de făcut. Impactul unei investiții nereușite poate varia de la o persoană la alta. Există însă câțiva pași ce pot fi urmați pentru a vă reface moralul după o astfel de situație.

Respirați profund și calmați-vă nervii

Emoțiile sunt naturale, dar nu vă lăsați compleșiți de ele.

Acceptați faptul că o pierdere semnificativă este supărătoare, iar emoțiile negative sau panica de moment vă pot face să luați decizii proaste.

Nu luați hotărâri importante, precum împrumuturi, sub influența momentului.

Dacă ați pierdut bani, nu este momentul potrivit să vă adânciți și mai mult în datorii, așa că stați departe de portofel pentru cât mai mult timp posibil.

Acceptarea pierderilor

Investițiile de orice fel sunt o activitate riscantă.

La un moment dat, o să vă confruntați cu pierderi, indiferent cât de mult efort ați depus pentru a le evita.

Învățați să acceptați acest lucru.

Cei mai faimosi traderi, compara acest aspect cu tranzactii reusite.

Opriți toate activitățile legate de piață

Chiar dacă nevoia de a vă recupera banii este urgentă, este extrem de important să vă abțineți de la orice activitate comercială după o pierdere majoră.

Pauza nu trebuie să fie lungă, chiar și câteva zile de suspendare a activității investiționale sunt suficiente pentru a vă reseta mintea.

Capacitatea de luare a deciziilor va fi afectată, așa că o pauză este necesară.

Evaluați situația

Acesta este, de fapt, unul dintre pașii cei mai importanți pe care trebuie să îl faceti după o investiție nereușită. O reconsiderare atentă a modului în care lucrurile au mers prost vă poate ajuta să evitați astfel de scenarii în viitor.

Un astfel de exercițiu vă va ajuta să identificați cauzele și vă va îmbunătăți abordarea pe termen lung deoarece vă va da mai multă încredere în propria decizie.

Faceți propriile cercetări

Mulți investitori și comercianți sunt destul de naivi și urmează pur și simplu mișcările făcute de alți oameni. Acest obicei nu este numai rău, ci va genera efecte negative pe termen lung.

Când faceți investiții semnificative, este necesar să faceți propriile cercetări, astfel încât să nu vă simțiți vinovați dacă vă confruntați cu unele adversități financiare mai târziu.

Păstrați-vă obiectivitatea

Secretul unui investitor de succes este că își menține obiectivitatea indiferent de rezultate.

Este dificil să îti creezi o strategie proprie, dar evenimentele pozitive și negative vă ajută pe termen lung să căpătați încredere în propriile forțe.

 

Acest articol nu prezintă sfaturi financiare. Piața cripto este volatilă și prezintă grad ridicat de risc. Pentru investiții, consultați experți financiari cu experiență și nu investiți mai mult decât vă permiteți să pierdeți.