Serviciul Federal de Supraveghere în Domeniul Educației și Științei (Rosobrnadzor) din Rusia va implementa tehnologia blockchain în cadrul examenului principal de absolvire a țării, informează agenția de presă rusească TASS.

Începând cu acest an, Rosobrnadzor intenționează să pună în aplicare tehnologia blockchain în Examenul Unificat de Stat (USE). Aceasta este singura formă de examen de absolvire în școli și principala formă de examene preliminare la universitățile din Rusia.

Anunțul a fost făcut de către șeful Serviciului Federal, Serghei Kravtsov. El a declarat:

“De asemenea, am vorbit despre utilizarea tehnologiei blockchain în USE, iar în acest an această tehnologie va fi utilizată în USE, folosind noile tehnologii de imprimare și scanare [a examenului]”.

Rusia utilizează blockchain pentru a urmari diamantele

Săptămâna trecută, Ministerul Educației și Științei al Rusiei a introdus o platformă bazată pe o tehnologie de blockchain concepută pentru a urmări diamantele naturale.

cryptocoin

Noua tehnologie de urmărire a diamantelor ruse garantează pe deplin autenticitatea produselor pe tot lanțul de aprovizionare, de la extracție și prelucrare la proprietarul final.

Bazat pe tehnologiile IT și blockchain, noul sistem intenționează să împiedice participanții de pe piață să-și piardă investițiile. Piața diamantelor include atât diamante naturale cât și sintetice, precum și pietre false.

Tehnologia a fost dezvoltată de start-up-ul rusesc Bitcarat.com, fondat de absolvenții Universității Tehnice ruse MISiS și de Universitatea Națională de Cercetare.

Ministerul Educației și Științei din Rusia a explicat că în noul sistem, fiecare diamant dobândește un cod digital. Acesta este înregistrat pe un registru distribuit și împărțit între toți participanții la lanț. Sistemul permite, de asemenea, înregistrarea și urmărirea istoricului transferurilor de proprietate și garantează protecția împotriva încălcărilor datelor privind securitatea.

Rusia se află în prezent în proces de creare a unei legislații pentru reglementarea blockchain și criptomonede în țară. După adoptarea legislației conexe în prima lectură din mai 2018, parlamentarii ruși au trimis proiectul de lege înapoi pentru editare.