Compania financiară Morgan Stanley se pregătește să lanseze un nou derivativ Bitcoin, conform Bloomberg. Surse apropiate instituției relevă că în perioada următoare clienții Morgan Stanley vor avea posibilitatea de a investi în ”price return swaps” bazate pe contractele futures Bitcoin.

Aceste instrumente financiare ar permite investitorilor să investească indirect în criptomoneda emblematică a pieței. Astfel li se permite opțiunea de a cumpăra în poziții lungi sau scurte prin contracte.

Bazate pe prețurile contractelor futures bitcoin, swap-urile nu vor gestiona în mod direct bitcoin. Dat fiind faptul că Morgan Stanley este o instituție financiară reglementată și autorizată, legarea produsului la contractele futures este un pariu mai sigur decât bazându-l pe prețul spot.

Chicago Mercantile Exchange și Chicago Board of Exchange oferă contracte futures pe care Morgan Stanley pot baza prețurile.

Sursa Bloomberg

a susținut că derivatele sunt pregătite pentru lansare, dar sunt încă în proces de aprobare internă. Aparent, există o cerere suficientă din partea investitorilor pentru această piață. În raportul inițial, purtătoror de cuvânt al Morgan Stanley a refuzat să comenteze evoluțiile.

În cazul în care informația este corectă, Morgan Stanley va face parte din cele mai recente grupuri financiare cu reputație pe piață care doresc să ofere oportunitatea investitorii instituționali de a intra pe piața criptomonedelor.

Goldman Sachs a negat recent știrea că va renunța complet la cripto. A explicat că are un birou de strategie pentru piața cripto în formare. Acest serviciu, dacă va fi deschis, va adăuga opțiunile futures bitcoin pe care în prezent banca le facilitează clienților săi.

De asemenea, Citigroup lucrează la așa numitele Digital Assets Receipts. Acestea reprezintă o altă versiune de instrumente derivative. Oferă investitorilor opțiunea de a cumpăra un activ care nu se tranzacționează pe piețele locale de la o bursă externă.

Ofertele de nivel instituțional, cum ar fi cele detaliate mai sus, sunt considerate ca fiind catalizatorii necesari pentru a stimula fluxul de bani instituționali pe piață.

Derivativele oferă jucătorilor financiari grei un mod mai puțin riscant de a cumpăra active ca bitcoin.

Din același motiv, serviciile de custodie precum cele oferite de Coinbase, BitGo și altele sunt necesare pentru stocarea și gestionarea în siguranță a acestor investiții.