Avântul Bitcoin de marți, când atingea valoarea de 8500$ pe exchange-ul Bitfinex, a fost susținut în special de piețele asiatice. Însă bursele CME și CBOE din SUA rapoartează volume record de contracte futures tranzacționate de investitorii de pe Wall Street.

Analistul eToro Mati Greenspan a realizat o evaluare a valului de tranzacții care a împins Bitcoin peste pragul de 8000$. El a concluzionat că cele mai mari volume au fost înregistrate pe piețele din Japonia și Coreea de Sud:

”În conformitate cu volumele raportate de exchange-uri, este clar că imboldul a fost dat de piețele din Asia de Est. Dolarul american a înregistrat o creștere în volum de asemenea, dar americanii au participat doar în perioada maximă de tranzacționare, mai puțin înainte sau după acest moment”

a declarat Greenspan.

Cu toate acestea, bursele CME și CBOE, singurele platforme autorizate să tranzacționeze contracte Bitcoin Futures în Sua, au raportat un interes major din partea investitorilor de pe Wall Street.

CMEGroup a raportat pe Twitter că în data de 24 iulie au înregistrat volume record la contractele Bitcoin futures. Acestea au atins o valoare nominală totală de 530 milioane de dolari (echivalentul a 64.390 BTC).

CBOE a înregistrat volume de tranzacții de 71.528 BTC, adică aproximativ 572.2 milioane de dolari.

Astfel pe Wall Street

Tranzacțiile nu par semnificative, dacă luăm în considerare faptul că volumul total de tranzacții Bitcoin de marți a depășit 7 miliarde de dolari. Însă este clar că investitorii instituționali nu vor să rateze ocazia oferită de avântul piețelor cripto.

Mai mult, platforma BitMEX din Hong Kong a raportat înregistrarea unui record de 1 milion de contracte XBT tranzacționate marți. Valoarea lor este de peste 8 miliarde de dolari, pe o perioadă de 24 de ore. Marea majoritate – peste 7 miliarde de dolari – a fost concentrată pe piețele XBT / USD.

Această creștere a volumelor de contracte futures reprezintă un semnal încurajator în ce privește implicarea Wall Street pe piața de criptomonede.